Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Κέικ μπαχαρικών

Ναι καλά διαβάσατε, με μπαχαρικά!!
Εξαιρετικό κέικ με μοναδικό άρωμα μπαχαρικών. Μια πρωτότυπη συνταγή κέικ, με τριμμένη καρύδα, μπαχαρικά, και άλλα αρώματα που σε απογειώνουν. Και για να γίνει ακόμα πιο σούπερ μοναδικό και γευστικό, με επικάλυψη υπέροχης σάλτσας λεμονιού και μπαχαρικών!! Μια μοναδική όπως πάντα συνταγή, από το SintagesPanos.
Υλικά για φόρμα κέικ 24 εκ. ίσια χωρίς τρύπα, ή 26 εκ. με τρύπα:

Για το κέικ:
120 γρμ. βούτυρο βιτάμ, μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα αμυγδάλου σοκολάτας, χωρίς βούτυρο

Εύκολα και γρήγορα μοσχομυρωδάτα μπισκοτάκια αμυγδάλου με κομμάτια σοκολάτας. Η συνταγή είναι τόσο γρήγορη και εύκολη που μπορείτε να τα φτιάξετε το πρωί για τον καφέ, ή για πρωινό. Για 22 μπισκότα, χρειαζόμαστε μόλις 23 λεπτά. Γίνονται και στο χέρι χωρίς μίξερ.
Υλικά για 45 περίπου μπισκότα:
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Cheesekace με brownie και καραμέλα

Cheesekace με βάση από brownie, και με υπέροχη κρέμα καραμέλας. Επικάλυψη με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, γαρνιρισμένο με σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι και βανίλια. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.:

Για το brownie: 
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 52-55% κακάο τεμαχισμένη
90 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Brownie με crumble αμυγδάλου και σάλτσα σοκολάτας

Σοκολατολατρείες, μια συνταγή για εσάς. Υπέροχο brownie σοκολάτας με επιπλέον σοκολάτα!! Μια επίστρωση με σάλτσα σοκολάτας, κράμπλ αμυγδάλου, κάσιους, και έξτρα σοκολάτα από πάνω. Μια συνταγή μοναδική, πιστέψτε με. Για.. απαιτητικούς της σοκολάτας.
Υλικά για ταψάκι 22x28 εκ. ή 25x30 εκ. 12 κομμάτια:

Για το brownie: 
240 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 52-55% κακάο τεμαχισμένη
180 γρμ. ζάχαρη άχνη


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σουφλέ σοκολάτας, με κρέμα γιαουρτιού και μπανάνες

Ένα σουφλέ που δεν το φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε το!!

Υλικά για 8 ατομικά σουφλέ: 

Για το σουφλέ:
4 αυγά, (200-215 γρμ.)
120 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα gianduja, με φρούτα του δάσους

Θα χρειαστεί να έχω ένα μικρό πρόλογο για αυτή τη συνταγή. Ελπίζω να μην σας κουράσω.
Σε αυτό το ποστ: http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2015/01/gianduja.html#more είχα ανεβάσει περιληπτικά την διαδικασία και τα υλικά που περιείχε η τούρτα, χωρίς ακριβές δοσολογίες. Αναφέρω δε, ότι η τούρτα αυτή φτιάχτηκε χωρίς συνταγή, χωρίς δοσολογίες. Έτσι απλά με το μυαλό μου, και την μικρή πείρα που έχω, με υλικά που είχαν περισσέψει στο ψυγείο και στο ντουλάπι, από άλλη τούρτα και γλυκά. Και τελικά βγήκε αυτή η υπέροχη τούρτα, σε γεύση, και σε εμφάνιση. Κάθισα λοιπόν και έβγαλα την συνταγή, σε δοσολογίες για να μπορέσετε να την φτιάξετε και εσείς, διότι πολλοί είναι αυτοί που μου το ζήτησαν... και πιστέψτε με, είναι αρκετά υπέροχη. Να αναφέρω επίσης, ότι η ποσότητα των υλικών μπορεί να μην είναι ακριβείας, διότι δεν μπορώ να ξέρω την ακριβή ποσότητα που χρησιμοποίησα, αφού όπως σας είπα, φτιάχτηκε χωρίς συνταγή. Η ποσότητα της δοσολογίας λοιπόν, είναι εκ πείρας, και ίσως κάπου να περισσέψουν, ή να λείψουν ελάχιστα υλικά. Γιαυτό σας έχω σε εκατοστά το πάχος τις κάθε στρώσης μους, ώστε να ξέρετε πόσο υλικό θα ρίξετε σε κάθε στρώση. Ότι περισσέψει, φτιάξτε το μια ωραία μους σε ποτήρι. Επίσης αναφέρω στο άλλο ποστ της τούρτας, ότι έχω βάλει και καραμελωμένα κάσιους. Στη συνταγή εδώ, τα έχω αφαιρέσει, διότι χρειάζεται επιπλέον χρόνος και διαδικασία. Εγώ τα είχα περίσσευμα στο ψυγείο, και τα έβαλα. Δεν αλλάζει τίποτα όμως στη γεύση. Καλή επιτυχία!!
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο x 5 - 5,5 εκ. ύψος:

Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. ασπράδι αυγού
35 γρμ. ζάχαρη άχνη


Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα καρδιά με μους φράουλα

Άλλη μια τούρτα για τους ερωτευμένους.
Μια αρκετά εύκολη αλλά και εντυπωσιακή τούρτα καρδιά, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Φτιάξτε την για τον αγαπημένο σας, και... γλυκαθείτε με άρωμα φράουλας. Ενδεικτική φώτο.
Υλικά για τσέρκι καρδιά 16x15 εκ. x 3,5 εκ. ύψος:

Για το παντεσπάνι:
2 αυγά
60 γρμ. ζάχαρη


Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα βατόμουρο

Η τούρτα των ερωτευμένων.
Φανταστική τούρτα βατόμουρο, για γενέθλια, γιορτές, επετείους, κ.λ.π. Είναι ιδανική για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, να την κάνετε δώρο στον/στην αγαπημέο/νη σας. Η συνταγή είναι δημιούργημα από παραλλαγή ξένης συνταγής, Γάλλου σεφ, με δικιά μου. Γίνετε εξ ίσου καταπληκτική και με φράουλες, αντί για βατόμουρα, ή σε συνδυασμό και των δυο. Ενδεικτική φώτο.
Υλικά για τσέρκι 25x35 εκ. περίπου:

Για το παντεσπάνι:
3 αυγά
90 γρμ. ζάχαρη


Μιλφέιγ

Υπέροχο μιλφέιγ με το δικό μου πάντα γούστο. Δοκιμάστε το!!
Υλικά:

Για το μπισκότο σφολιάτας:
2 φύλλα σφολιάτας, (μια συσκευασία)
λίγη ζάχαρη κρυσταλλική


Print this page

Print Friendly and PDF