Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τούρτα gianduja με φρούτα του δάσους

Μια τούρτα... χωρίς συνταγή... χωρίς δοσολογίες... έτσι απλά. Και όμως έγινε απίστευτα γευστική, και καταπληκτική!!
Είναι η δεύτερη φορά που φτιάχνω τούρτα στα πεταχτά... και πετυχαίνει!! Με υλικά που έχουν μείνει στο ψυγείο από περισσεύματα άλλων γλυκών. Και επειδή τίποτα δεν πετάμε.. έφτιαξα αυτή την υπέροχη τούρτα.


Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή, με κρέμα πορτοκάλι

Ένα απολαυστικό καταπληκτικό γλύκισμα. Με κρέμα πορτοκαλιού, σιροπιασμένη με σιρόπι αρωματισμένο με πορτοκάλι και κανέλα, και τέλος, γαρνιρισμένη με φιλέ αμυγδάλου, ζάχαρη άχνη, και κανέλα. Ένα μοναδικό θεσπέσιο γλυκό.
Υλικά για ταψί 25x35 εκ. περίπου:

Για το φύλλο:
8 φύλλα κρούστας
+ 2 φύλλα κρούστας, τα αφήνουμε ξεσκέπαστα να ξεραθούν


Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Cookies πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας

Τραγανά μπισκότα με άρωμα πορτοκαλιού, και με κομμάτια σοκολάτας. Απολαύστε τα!!
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ


Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Spring rolls με φρούτα και σοκολάτα

Άλλη μια υπέροχη συνταγή spring rolls, με γέμιση από μπανάνες, φράουλες, και δυο σοκολάτες!! Αρωματισμένα με πορτοκάλι και ρούμι, ή κονιάκ. Τέλος γαρνιρισμένα με σιρόπι σοκολάτας αρωματισμένο με ουίσκι, και χοντροκομμένα καρύδια, ή αμύγδαλα.
Υλικά για 12 spring rolls:

Για τα spring rolls:
12 φύλλα κρούστας
6 μέτριες μπανάνες, ώριμες


Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Εργολάβοι

Δοκιμάστε αυτούς τους υπέροχους εργολάβους. Μοσχομυρωδάτοι, τραγανοί έξω, και αφράτοι, μαστιχωτοί από μέσα.
Υλικά:
400 γρμ. αμύγδαλα άσπρα
400 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δίπλες, (τέλειες)

Υπέροχες, καταπληκτικές δίπλες, με μια παραδοσιακή σπιτική μέθοδο παρασκευής. Γίνονται αφράτες, τραγανές, μοναδικές, με απόλυτη επιτυχία. 
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη, για όλες τις χρήσεις
7 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια


Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα σοκολάτας (εύκολη)

Εδώ σας έχω μια εύκολη τούρτα σοκολάτας, για αυτούς που θέλουν κάτι εύκολο, αλλά και για αρχάριους νέους ζαχαροπλάστες, που θέλουν να κάνουν ένα δειλό μικρό βήμα προς στο κόσμο της... γλυκιάς τέχνης.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για το μπισκότο αμυγδάλου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρμ. αμυγδαλόψιχασε σκόνη


Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια gianduja

Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια gianduja, με μοναδική γεύση και άρωμα, που πραγματικά δεν έχετε να ζηλέψετε και πολλά από μερικά αγοραστά σοκολατάκια..
Υλικά:
300 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο
200 γρμ. κουβερτούρα πραλίνα φουντουκιού


Κουραμπιέδες

Υπέροχοι αφράτοι και τραγανοί κουραμπιέδες αμυγδάλου. Μοναδική βουτυρένια γεύση και άρωμα. Μια συνταγή δοκιμασμένη και τελειοποιημένη από εμένα. 100% επαγγελματική! Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε!!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλατίνη για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο


Print this page

Print Friendly and PDF