Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δίπλες, (τέλειες)

Υπέροχες, καταπληκτικές δίπλες, με μια παραδοσιακή σπιτική μέθοδο παρασκευής. Γίνονται αφράτες, τραγανές, μοναδικές, με απόλυτη επιτυχία. 
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη, για όλες τις χρήσεις
7 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια


Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα σοκολάτας (εύκολη)

Εδώ σας έχω μια εύκολη τούρτα σοκολάτας, για αυτούς που θέλουν κάτι εύκολο, αλλά και για αρχάριους νέους ζαχαροπλάστες, που θέλουν να κάνουν ένα δειλό μικρό βήμα προς στο κόσμο της... γλυκιάς τέχνης.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για το μπισκότο αμυγδάλου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρμ. αμυγδαλόψιχασε σκόνη


Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια gianduja

Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια gianduja, με μοναδική γεύση και άρωμα, που πραγματικά δεν έχετε να ζηλέψετε και πολλά από μερικά αγοραστά σοκολατάκια..
Υλικά:
300 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο
200 γρμ. κουβερτούρα πραλίνα φουντουκιού


Κουραμπιέδες

Υπέροχοι αφράτοι και τραγανοί κουραμπιέδες αμυγδάλου. Μοναδική βουτυρένια γεύση και άρωμα. Μια συνταγή δοκιμασμένη και τελειοποιημένη από εμένα. 100% επαγγελματική! Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε!!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλατίνη για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα

Φανταστικά μελομακάρονα, τραγανά απέξω και αφράτα μελωμένα από μέσα!! Απλά δοκιμάστε τα!!
Υλικά:

Μίγμα 1:
280 γρμ. ηλιέλαιο
180 γρμ. καλό ελαιόλαδο


Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Διάφορα γλάσα επικάλυψης

Διάφορα γλάσα για επικάλυψη τούρτας, και διαφόρων γλυκών. Στο ποστ αυτό, πιθανόν να συμπληρωθούν και άλλα γλάσα, οπότε για όσους ενδιαφέρονται, να ενημερώνονται κατά τακτά διαστήματα.

Υλικά για να καλύψουμε μια τούρτα 24-26 εκ. διάμετρο περίπου.

Γλάσο καραμέλας:
140 γρμ. ζάχαρη
130 γρμ. σιρόπι γλυκόζης


Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα Gianduja

Gianduja, υπέροχη αρωματική σοκολάτα. Τούρτα τζιαντούγια με πραλίνα φουντουκιού, και snikers. Ξεκινάμε με υπέροχο μπισκότο φουντουκιού και φιστίκι Αιγίνης, πρώτη επίστρωση από κρέμα gianduja, μια στρώση με κρέμα καφέ, δεύτερη επίστρωση/γέμιση με snickers, και τελευταία στρώση με μια μους από σοκολάτα πραλίνας φουντουκιού, και σοκολάτα gianduja... Υπέροχες μίξεις γεύσεων που σε απογειώνουν. Τέλος, με επικάλυψη από μοναδικό γλάσο καραμέλας. Μια ακόμα μοναδική συνταγή τούρτας, για μερακλήδες και λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, που προστίθεται στο συνταγολόγιο μου, και θα την βρείτε μόνο εδώ, με την υπογραφή, Πanos.
Απαραίτητα εργαλεία:
ένα τσέρκι 24 εκ. και ένα 22 εκ.

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. ασπράδι αυγού
35 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό με αμυγδαλόψιχα

Σπέσιαλ μοναδικό ινδοκάρυδο σιροπιαστό, με αμυγδαλόψιχα!! Ένα γλυκό που δεν το έχετε φάει ποτέ. Μοναδικές όπως πάντα δημιουργίες γεύσεων,  από το SintagesPanos για εσάς... Η διαφορά της γεύσης? το καβουρδισμένο αμύγδαλο, και το βούτυρο γάλακτος... Δοκιμάστε το και θα δείτε την διαφορά!!
Υλικά για ταψί 25X34 εκ.:

Για την ζύμη:
200 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει


Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα joconde

Φέτος για το 2015, σας έφτιαξα άλλη μια βασιλόπιτα. Βασιλόπιτα joconde, (γιοκόντ), μια αλλιώτικη... βασιλόπιτα, για αλλιώτικα... γούστα. Με αφράτο μπισκουί joconde, και γεμιστή με μους φυστικοβούτυρο. Δοκιμάστε την. Οι φώτο είναι από άλλη συνταγή.
Υλικά για τσέρκι 25X30 εκ. περίπου: 

Για το μπισκότο:
250 γρμ.  αμυγδαλόσκονη
125 γρμ. φιστίκι Αιγήνης, τριμμένο σκόνη


Print this page

Print Friendly and PDF