Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ κόκκινου κρασιού

Υπέροχο πεντανόστιμο κέικ με κόκκινο κρασί και σταφίδες. Μία αλιώτικη... γεύση. Δοκιμάστε το.
Υλικά για φόρμα κέικ 26-28 cm:
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. σιμιγδάλι χοντρό


Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή, Πάνου

Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει
250 γρμ. ζάχαρη


Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τιραμισού

Υπέροχο νόστιμο τιραμισού. Με απλά βήματα, και με την μέθοδο που θα το κάνουμε, είναι εύκολο και απλό για όλες και όλους. Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα σαβαγιάρ, για πιο νόστιμα και υγιεινά.
Υλικά: για σκεύος 20x25 εκ. ή 25x25 εκ.
3 πακέτα σαβαγιάρ (περίπου)
600 γρμ. τυρί μασκαρπόνε


Μπισκότα σαβαγιάρ

Εύκολα νόστιμα, και αγνά σπιτικά μπισκότα σαβαγιάρ. Για κάθε χρήση.
Υλικά: για 50-60 μπισκότα
4 αυγά χωριστά κρόκοι - ασπράδια
100 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τούρτα oreo chocolate

Αν ψάχνετε για μία υπέροχη, φανταστικά γευστική, και ονειρεμένη τούρτα oreo, δοκιμάστε αυτή την φανταστική συνταγή, με 100% επιτυχία σε όλα. Με βάση από τραγανό μπισκότο αμυγδάλου, και oreo, μία στρώση μους σοκολάτας, μπισκότα oreo στη μέση, δεύτερη στρώση κρέμας μπισκότου oreo, και επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Μιλάμε για ΤΗΝ συνταγή τούρτας oreo, και όχι αποτυχημένες συνταγές.
Υλικά: για τσέρκι 24 εκ.

Για την βάση μπισκότου oreo:
20 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρμ. μπισκότα oreo, τριμμένα καλά σε σκόνη


Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μπισκοτοπιτάκια αμυγδάλου με καραμελωμένα φουντούκια

Μπισκότα αμυγδάλου, με γέμιση από καραμελωμένα φουντούκια, και επικάλυψη με σάλτσα καραμέλας. Μία δημιουργία από παραλλαγή βασικής συνταγής, με την δικιά μου πινελιά, ώστε να έχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα σε γεύση και εμφάνιση.
Υλικά:

Για τη ζύμη πισκότου:
230 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)


Μπισκοτοπιτάκια καρυδιού με καραμέλα

Υπέροχα μπισκότα με κάσιους, τυλιγμένα με τριμμένο καρύδι, με γέμιση καραμέλα γάλακτος, και γαρνιρισμένα με γλάσο σοκολάτας. Η συνταγή είναι παραλλαγή άλλης συνταγής, φτιαγμένη με την δική μου πινελιά, για καλύτερα ακόμα αποτελέσματα στη γεύση.
Για τη ζύμη μπισκότου: 
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρμ. κάσιους, ψιλοαλεσμένα, (σχεδόν σκόνη)


Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Καλαμπομαγέρεμα

Καλαμπομαγέρεμα το λέγαμε οι Ζακινθινοί, ή καλαμποκάλευρο, ή χυλός καλαμποκάλευρου, με αυτό φτιάχνουμε και την μπομπότα. Ας γυρίσουμε στην κατοχική εποχή... και μετά. Όλοι το θυμόμαστε, με αυτό έζησαν στην κατοχή πάρα πολλοί, μικροί και μεγάλοι.  Μία Ζακυνθινή σπεσιαλιτέ, νόστιμη, και... πολύ θρεπτική. Ιδανική για πρωινό.
Υλικά για δύο πιάτα:
2 ποτήρια νερό
4 καλές κουτ. σ. καλό καλαμποκάλευρο


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τάρτα ξερών φρούτων, σοκολάτα, και καραμελωμένα φουντούκια

Τραγανή τάρτα, με γέμιση πάστας καραμελωμένου φουντουκιού, πάστα ξερών φρούτων, και ξηρούς καρπούς. Με υπόστρωμα σοκολάτα γκανάζ, αρωματισμένη με ουίσκι. Και επικάλυψη με σάλτσα καραμέλας, και σαντιγί αρωματισμένη με νες καφέ και βανίλια. Τα σχόλια δικά σας... Φώτο αναμένεται..
Υλικά:

Για την τάρτα:
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ παγωμένο


Print this page

Print Friendly and PDF