Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μπισκότα βουτύρου

Καταπληκτικά, νόστιμα και όμορφα μπισκοτάκια βουτύρου για τον καφέ, το πρωινό, και κάθε στιγμή. Η συνταγή είναι από ξένο site, και έχει μεταφραστεί από εμένα, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά:
230 γρμ. ανάλατο βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κρόκοι αυγών (35 γρμ.)
1 1/2 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
260 γρμ. αλεύρι γ.ο.χ, κοσκινισμένο
1/4 κουτ. γλ. αλάτι

Για το γαρνίρισμα:
ζαχαρωμένα κεράσια
μαρμελάδα
χρωματισμένη ζάχαρη κρυσταλλική, κ.λ.π
Εκτέλεση: 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. 
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει (2-3 λεπτά). 
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους, το εκχύλισμα βανίλιας, και κτυπάμε να ενσωματωθούν. 
  4. Ξύνουμε τις πλευρές του κάδου να πάρουμε τυχόν μείγμα βουτύρου που δεν έχει ανακατευτεί, και χτυπάμε για λίγο ακόμα. 
  5. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια απαλή μαλακιά ζύμη, που να μην κολλάει.
  6. Τοποθετούμε την ζύμη στο εργαλείο που κόβει μπισκότα, (κόπτης μπισκότων) και σε ένα ταψί ή λαμαρίνα που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, κόβουμε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα.
  7. Αν θέλουμε τοποθετούμε μισό ζαχαρωμένο κεράσι στο κέντρο, στα μπισκότα που κόψαμε με την τρύπα στη μέση. Επίσης μπορούμε σε μερικά να πασπαλίσουμε με κρυσταλλική ζάχαρη, την οποία την έχουμε χρωματίσει με χρώματα ζαχαροπλαστικής.
  8. Αν δεν έχουμε κόπτη μπισκότων, μπορούμε να βάλουμε τη ζύμη σε σακούλα του κορνέ, και να φτιάξουμε διάφορα σχήματα.
  9. Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 11 - 14 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα. Είναι έτοιμα όταν θα δούμε να ξεκινούν να σκουραίνουν ελαφρά γύρω οι άκρες τους.. 
Αφαιρούμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς.
Μπορούμε σε μερικά να βάλουμε μαρμελάδα αρεσκείας μας, και να τα κολλήσουμε δυο-δυο μεταξύ τους.
Τα αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο καλά κλεισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου. Θα κρατήσουν τραγανά περίπου 10 ημέρες.
Βγάζει περίπου 30-35 μπισκότα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF