Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Pancakes

Υπέροχα πανκέικς για πρωινό, αλλά και για οποιαδήποτε ώρα. Δοκιμάστε τα με μπανάνες και σιρόπι σοκολάτας. Θα ξετρελαθείτε!!
Υλικά:
230 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρμ. ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
1/5 κουτ. γλ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
390 γρμ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
45 γρμ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
βούτυρο, ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:
μέλι, ή σιρόπι.
σιρόπι σοκολάτας
ξηρούς καρπούς
φρούτα, ή μπανάνες
παγωτό
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε αλεύρι, ζάχαρη, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, και μοσχοκάρυδο.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια, ανακατεύουμε λίγο, και προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε ελαφρά, και το αδειάζουμε στο μείγμα αλευριού. 
  3. Χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα να σχηματιστεί ένα λείος χυλός.
  4. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο να λιώσει, και με μια κουτάλα ρίχνουμε περίπου 1/4 φλιτζανιού μέσα στο τηγάνι, φτιάχνοντας μια μεγάλη τηγανίτα. 
  5. Τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσει να κάνει μικρές φυσαλίδες επάνω, και με μια σπάτουλα γυρνάμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Προσέχουμε μην τις κάψουμε, διότι ψήνονται γρήγορα.
  6. Σερβίρουμε αμέσως βάζοντας την μια πάνω στην άλλη, και ρίχνοντας σε κάθε μια λίγο σιρόπι, ή μέλι. Προσθέτουμε στο τέλος, προαιρετικά, κομμάτια φρούτα, και ξηρούς καρπούς, ή και παγωτό. 
  7. Επίσης, μπορούμε να βάλουμε σε κάθε στρώση pancake μερικές λεπτές φέτες μπανάνας, μέλι, και τέλος από πάνω, στρώνουμε με φέτες μπανάνας, και σιρόπι σοκολάτας. Δοκιμάστε το!!

Σιρόπι

Υλιικά:
1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ. νερό
1 κουτ. γλ. σιρόπι σφένδαμου*

Εκτέλεση:
  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις ζάχαρες με το νερό, και βράζουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά, από το σημείο βρασμού. 
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου. Ανακατεύουμε, και αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
*Επειδή δεν θα έχουμε όλοι σιρόπι σφένδαμου στο σπίτι, και είναι ακριβό δεν συμφέρει για ένα κουταλάκι να αγοράσουμε ολόκληρη συσκευασία, μια εναλλακτική λύση από μένα είναι, να βάλουμε 1-2 λοβούς κάρδαμο μέσα στο σιρόπι που βράζει, και μετά να το σουρώσουμε.
Του δίνει ένα υπέροχο άρωμα.

Απόδοση: 2 φλιτζάνια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF