Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σφολιατάκια με πραλίνα φουντουκιού. (Σοκολατοπιτάκια)

Μοναδικές ατομικές σοκολατόπιτες. Με έτοιμα σφολιατάκια βουτύρου, και με γέμιση από πραλίνα φουντουκιού, και σοκολάτα!! Η συνταγή είναι για 10 σοκολατοπιτάκια.
Υλικά για 10 ατομικές σοκολατόπιτες:

Για την ζύμη:
1 πακέτο σφολιατάκια "βουτύρου" στρογγυλά, (20 σφολιατάκια)

Για την γέμιση:
160 γρμ. πραλίνα φουντουκιού
80 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα
1/2 κουτ. σ. βούτυρο γάλακτος

Για την επάλειψη:
5-6 κουτ. σ. γάλα
1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη άχνη

Για γαρνίρισμα:
1 κουτ. σ. μέλι χλιαρό
λίγη καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση:

Γέμιση:
1. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα, και την βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με το βούτυρο. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει. (προσοχή μην την κάψουμε). Την ανακατεύουμε καλά να λιώσει, και να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο.
2. Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολάκι βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την ζεσταίνουμε ελαφρώς στον φούρνο μικροκυμάτων.
3. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Ολοκλήρωση:
1. Απλώνουμε 10 φύλα σφολιατάκια σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 2 εκ. το ένα από το άλλο.
2. Με ένα πινέλο βρέχουμε ελαφρώς την άκρη, κυκλικά το κάθε φύλλο με λίγο νερό για να κολλήσουν μεταξύ τους με το πάνω φύλλο.
3. Βάζουμε από μισή καλή κουταλιά σούπας πραλίνα στο κέντρο σε κάθε φύλλο που έχουμε στην λαμαρίνα. (Αν έχει σφίξει πολύ, την δουλεύουμε λίγο με ένα κουτάλι να μαλακώσει).
4. Τοποθετούμε από πάνω ένα σφολιατάκι, πατάμε ελαφρώς στο κέντρο να κάτσει λίγο, και πατάμε καλά-καλά τις άκρες με το δάχτυλο κυκλικά, να κολλήσουν μεταξύ τους τα δυο φύλλα. Κατόπιν πατάμε ελαφρά με την παλάμη μας, επάνω στη γέμιση, ώστε να κάτσει ομοιόμορφα, επίπεδα.
5. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαιράκι, χαράζουμε το φύλλο σε κάθε σοκολατόπιτα, κάνοντας 2 χαρακιές σε μήκος όσο κρατά η γέμιση περίπου. (Μόνο στο πάνω φύλλο). Κατόπιν κάνουμε αρκετές τρύπες σε όλο το σοκολατοπιτάκι, με ένα καλαμάκι από σουβλάκι, σε απόσταση 2 εκ. μεταξύ τους.
6. Ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη άχνη, και με ένα πινέλο αλείφουμε ελαφρά την επιφάνεια σε κάθε σοκολατοπιτάκι.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190-200 C. στην μεσαία θέση για 17-18 λεπτά περίπου, έως ότου να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφή χρώμα.
8. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια με το μέλι, το οποίο το έχουμε ζεστάνει ελαφρά για να αραιοποιηθεί, και πασπαλίζουμε με ψιλοτριμένο καρύδι.
Τις τοποθετούμε για δυο λεπτά σε σχάρα, και κατόπιν σε πιατέλα σερβιρίσματος.
9. Σερβίρουμε σκέτα, ή με σιρόπι σοκολάτας, κατά προτίμηση ζεστά. Τρώγονται και κρύα, αλλά πιστέψτε με δεν πρόκειται να σας μείνει ούτε ένα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF