Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σουφλέ σοκολάτας, με κρέμα γιαουρτιού και μπανάνες

Ένα σουφλέ που δεν το φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε το!!

Υλικά για 8 ατομικά σουφλέ: 

Για το σουφλέ:
4 αυγά, (200-215 γρμ.)
120 γρμ. ζάχαρη
40 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη
30 γρμ. βούτυρο γάλακτος
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο, τεμαχισμένη
55 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1/πρέζα τζίντζερ σε σκόνη

Για την κρέμα γιαουρτιού με μπανάνα:
3 καλές κουτ. σ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
2 κουτ. γλ. ζάχαρη άχνη
1 μικρή μπανάνα, αρκετά ώριμη
1 κουτ. γλ. μέλι
1 βανίλια
2 φύλλα ζελατίνη (3 γρμ.)
2 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος, καυτή
 Εκτέλεση: 

Κρέμα γιαουρτιού:
  1. Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό. Λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι την μπανάνα.
  2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη, και την βανίλια, σε σφιχτή σαντιγί.
  3. Ζεσταίνουμε καλά τις 2 κουτ. κρέμα γάλακτος, και λιώνουμε μέσα την ζελατίνη. Κατόπιν ρίχνουμε το μέλι.
  4. Σε ένα μπολ δουλεύουμε με το σύρμα χειρός το γιαούρτι, και προσθέτουμε τον πουρέ μπανάνας, και το μίγμα ζελατίνης. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε σε δυο δόσεις την σαντιγί, και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν καλά.
  6. Την βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει και να σφίξει.
Σουφλέ:
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και την αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  3. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, και το τζίντζερ, και ανακατεύουμε απαλά με το σύρμα χειρός. Προσθέτουμε το αλεύρι, και διπλώνουμε με το σύρμα απαλά από κάτω προς τα πάνω, να ομογενοποιηθεί το μίγμα με το αλεύρι.
  4. Βουτυροκακαόνουμε καλά φορμάκια μια χρήσεως, ή πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ. Χτυπάμε δυνατά τα φορμάκια ανάποδα, για να πέσει το περιττό αλεύρι.
  5. Γεμίζουμε ¾ από το κάθε φορμάκι με το μείγμα, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C. στον αέρα, για 9,30' λεπτά.
  6. Αφαιρούμε από το φούρνο, και αφήνουμε 2 λεπτά να ανασάνουν. Ξεκολλάμε απαλά με ένα μαχαιράκι το σουφλέ γύρω-γύρω από το φορμάκι, και αναποδογυρίζουμε ένα-ένα σε πιατάκι. Αφαιρούμε προσεχτικά το φορμάκι.
  7. Σερβίρονται αμέσως ζεστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, ή σιρόπι σοκολάτας, και γαρνιρισμένα με δυο κουταλιές κρέμας γιαουρτιού, μερικές φέτες μπανάνας, και σιρόπι σοκολάτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF