Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα σοκολάτας (εύκολη)

Εδώ σας έχω μια εύκολη τούρτα σοκολάτας, για αυτούς που θέλουν κάτι εύκολο, αλλά και για αρχάριους νέους ζαχαροπλάστες, που θέλουν να κάνουν ένα δειλό μικρό βήμα προς στο κόσμο της... γλυκιάς τέχνης.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για το μπισκότο αμυγδάλου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρμ. αμυγδαλόψιχασε σκόνη
125 γρμ. ζάχαρη άχνη
10 γρμ. σκόνη κακάο άγλυκο
75 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
6 ασπράδια αυγού

Για την γέμιση, γκανάζ:
600 γρμ. κρέμα γάλακτος
550 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, ψιλοκομμένη
50 γρμ. μέλι
1 κουτ. σ. ουίσκι, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Μπισκότο αμυγδάλου:
Αν δεν έχουμε έτοιμη αμυγδαλόψιχα
1. Βάζουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα σε ένα ταψάκι στο φούρνο, στους 150-160  βαθμούς, και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς, ίσα να πάρει την υγρασία. Δεν τα αφήνουμε να πάρουν καθόλου χρώμα.
2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. τα βάζουμε με την ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ, και τα κάνουμε σκόνη. (εάν έχουμε αγοραστή σκόνη αμυγδάλου, απλά την ανακατεύουμε με την ζάχαρη άχνη).
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, και το ανακατεύουμε με τη σκόνη αμυγδάλου-ζάχαρη άχνη.
4. Στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μαρίζ.
5. Πάνω σε μια λαδόκολλα, δημιουργούμε δυο δίσκους διαμέτρου 24 εκ.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180° C. για 15-20 λεπτά. Ίσα να πάρει ένα απαλό χρυσαφή χρώμα.

Γέμιση γκανάζ:
1. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και το ουίσκι, και την ρίχνουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας με σπάτουλα, ώστε να έχουμε μία λεία και γυαλιστερή κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
2. Βάζουμε ένα τσέρκι πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο σε δίσκο, και γυρίζουμε το περίσσευμα προς τα επάνω, εξωτερικά, ώστε να μην μας φύγει η ρευστή γκανάζ.
3. Τοποθετούμε το ένα μπισκότο μέσα στο τσέρκι, και αδειάζουμε την μισή γκανάζ.
4. Τοποθετούμε και το δεύτερο μπισκότο επάνω στην γκανάζ, πατάμε λίγο ελαφρά, και σιγά-σιγά αδειάζουμε επάνω την υπόλοιπη γκανάζ. Κουνάμε ελαφρά, να κάνει λεία επιφάνεια.
5. Τοποθετούμε προσεχτικά στο ψυγείο να παγώσει καλά, και να σφίξει η γκανάζ. Θέλει δυνατή ψύξη, για 4 ώρες.
6. Παίρνουμε ένα καυτό μαχαίρι, (το βουτάμε σε βραστό νερό, και το σκουπίζουμε γρήγορα), και το περνάμε στα τοιχώματα του τσερκιού, ώστε να ξεκολλήσουμε το γλυκό. Αφαιρούμε το τσέρκι προσεχτικά.
7. Φτιάχνουμε μερικές ροζέτες από σαντιγί βανίλιας, ή σαντιγί σοκολάτας, και γαρνίρουμε με μερικά κερασάκια, ή ότι άλλο θέλουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF