Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό με αμυγδαλόψιχα

Σπέσιαλ μοναδικό ινδοκάρυδο σιροπιαστό, με αμυγδαλόψιχα!! Ένα γλυκό που δεν το έχετε φάει ποτέ. Μοναδικές όπως πάντα δημιουργίες γεύσεων,  από το SintagesPanos για εσάς... Η διαφορά της γεύσης? το καβουρδισμένο αμύγδαλο, και το βούτυρο γάλακτος... Δοκιμάστε το και θα δείτε την διαφορά!!
Υλικά για ταψί 25X34 εκ.:

Για την ζύμη:
200 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει
85 γρμ. αλεύρι αμυγδάλου, (αμυγδαλόψυχα τριμμένη σκόνη, από ασπρισμένα αμύγδαλα)
150 γρμ. ινδοκάρυδο, (τριμμένη καρύδα).
2 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
260 γρμ. ζάχαρη
160 γρμ. βούτυρο γάλακτος, lurpak ή adoro, σε θερμοκρασία δωματίου
4 μεγάλα αυγά, (220 γρμ.)
300 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες,

Για το σιρόπι:
450 γρμ. ζάχαρη
470 ml. νερό
1 φέτα λεμονιού
370 ml. γάλα κρύο
Εκτέλεση:

Ζύμη:
1. Βάζουμε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για λίγα λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, και τα κάνουμε σκόνη στο μούλτι μαζί με λίγη ζάχαρη από την συνταγή.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την αμυγδαλόσκονη, το ινδοκάρυδο, και το μπέικιν πάουντερ.
3. Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά.
4. Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά να τα απορροφά χτυπώντας πάντα. Χτυπάμε καλά να αφρατέψει το μίγμα, και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το μίγμα αλευριού. Χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα στη γρήγορη ταχύτητα να ενσωματωθούν καλά.
5. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25X34 εκ., και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C. βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου, να πάρει ένα χρυσαφή χρώμα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, καρφώνοντας το στο κέντρο, και να βγαίνει εντελώς στεγνό.
Σιρόπι:
1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι για 3-4 λεπτά, από το σημείο βρασμού.
Ολοκλήρωση:
1. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο, και όπως είναι καυτό ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά, με μια μικρή κουτάλα τα 370 ml.  κρύο γάλα, απλωτά επάνω στο γλυκό, και αμέσως μετά αδειάζουμε από χαμηλά και σιγά-σιγά, το ζεστό σιρόπι, όχι καυτό. Προσοχή να μην το ρίξουμε απότομα, και από ψιλά, διότι θα "ξεφλουδίσει" θα φύγει η κρούστα του γλυκού μας, και θα χαλάσει.
2. Αφήνουμε λίγη ώρα να απορροφήσει το σιρόπι καλά, και να κρυώσει. (Μην σας φανεί πολύ το σιρόπι, θα το απορροφήσει).
3. Πασπαλίζουμε με αρκετό ινδοκάρυδο να το καλύψει καλά, (τριμμένη καρύδα), Κόβουμε το γλυκό σε μερίδες, και σερβίρουμε.

Μερίδες: 15 κανονικά κομμάτια, ή 20 μικρότερα


Tips:
1) Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την αμυγδαλόσκονη, με φουντούκια ψημένα, και τριμμένα σκόνη.
2) Αν δεν έχουμε αμυγδαλόσκονη, τρίβουμε στο μούλτι αμύγδαλα άσπρα, και ελαφρώς καβουρδισμένα, με 50 γρμ. από την ζάχαρη της συνταγής.
3) Επίσης, τα φουντούκια τα τρίβουμε με τον ίδιο τρόπο, δλδ, με 50 γρμ. από τη ζάχαρη, έως ότου γίνουν σκόνη. Προσοχή όμως, δεν τα δουλεύουμε αρκετά πολύ, διότι θα βγει το λάδι τους, και θα πολτοποποιηθούν.


2 σχόλια:

  1. Φαίνεται τέλειο θα το φτιάξω οπωσδήποτε. Μια μικρή διευκρίνιση, όταν λέτε 2 1/2 κ. γ. μπέικιν εννοείτε κοφτά ή γεμάτα; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Είναι όντως πολύ γευστικό. Έχει μια μοναδική γεύση σε συνδυασμό αμύγδαλο με καρύδα. 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα. Τώρα βέβαια ανάλογα το κουταλάκι που χρησιμοποιεί ο καθένας. Το δικό μου είναι σχετικά μεγάλο κουταλάκι, όχι κάτι μικρούλια. Θα υπολογίσεις 6-7 γραμ. το κουταλάκι. Γιαυτό εμένα μου αρέσουν οι συνταγές με γραμμάρια, και όχι κούπες, ποτήρια, και κουτάλια.. Αλλά είναι δύσκολο για τον καθένα να ζυγίσει 6-7 γρμ... Καλή επιτυχία

      Διαγραφή

Print this page

Print Friendly and PDF