Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ζαχαρόπαστα

Η γνωστή μας ζαχαρόπαστα, για πολλές-πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική.
Υλικά για 700 γρμ. ζύμης:
10 γρμ. φύλλα ζελατίνης, ( 6 φύλλα 1 συσκευασία σούπερ μάρκετ)
25 γρμ. νερό κρύο
60 γρμ. γλυκόζη
15 γρμ. μαργαρίνη
7 γρμ. γλυκερίνη βρώσιμη
1 κάψουλα βανίλιας
570 γρμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο μπρίκι του καφέ, βάζουμε τα 25 γρμ. νερό, και τα φύλλα ζελατίνας κομμένα κομματάκια να μαλακώσουν.
2. Κατόπιν βάζουμε το μπρίκι σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζελατίνη.
3. Προσθέτουμε την γλυκόζη ανακατεύοντας, μετά την γλυκερίνη, την μαργαρίνη, και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
4. Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί.
5. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε την μισή σχεδόν ζάχαρη, κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση, και ρίχνουμε το υγρό μείγμα.
6. Ανακατεύουμε στην αρχή με μια σπάτουλα, τραβώντας τη ζάχαρη από γύρω-γύρω προς το κέντρο, μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας σταδιακά και την υπόλοιπη ζάχαρη.
7. Όταν σφίξει αρκετά, και δεν μπορούμε πλέον με την σπάτουλα, ζυμώνουμε με τα χέρια, πασπαλίζοντάς τα πού και πού με λίγο κορν φλάουρ, μέχρι να απορροφηθεί όλη η ζάχαρη, φτιάχνοντας έτσι μια ελαστική και στεγνή ζύμη, ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
8. Αν θέλουμε να χρωματίσουμε την ζαχαρόπαστα, προσθέτουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σκόνη, ή παστά, όχι υγρό, διότι θα χαλάσουμε την πυκνότητα της ζύμης, και πλάθουμε πολύ καλά να την απορροφήσει.
9. Αν σε περίπτωση δεν έχουμε χρώμα σε σκόνη, ή πάστα χρώματος, και βάλουμε υγρό, τότε προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη ακόμα.
10. Αν θέλουμε περισσότερα από ένα χρώμα, χωρίζουμε την ζαχαρόπαστα σε όσα μέρη θέλουμε, και τα χρωματίζουμε.
11. Ανοίγουμε με έναν πλάστη σε φύλλο, αφού πασπαλίσουμε ελάχιστο κορν φλάουρ, ή και νισεστέ αν έχουμε. στον πάγκο μας, και πλάθουμε σε ότι θέλουμε να φτιάξουμε.
12. Την διατηρούμε στο ψυγείο, τυλιγμένη σε μεμβράνη, μέσα σε ένα τάπερ σφραγισμένο, για αρκετό καιρό. Όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε, κόβουμε όση ποσότητα χρειαζόμαστε, και την μαλακώνουμε καλά με τα χέρια μας.
Tips:
Μπορούμε να την ανοίξουμε εύκολα, βάζοντάς την ανάμεσα σε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί, και πασπαλίσουμε με ελάχιστο κορν φλάουρ, ή νισεστέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF