Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σάλτσα μήλου

Εύκολη και απλή σάλτσα για γαρνίρισμα γλυκών, κ.λ.π.
Υλικά:
300 γρμ. χυμός μήλου
200 γρμ. πολτό μήλου
1 κουτ. σ. ζάχαρη, (προαιρετικά, ή όση θέλετε)
1 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
1 κουτ. σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε τα μήλα, με ανοξείδωτο μαχαιράκι, τα κόβουμε κομματάκια, και τα βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε το χυμό του λεμονιού, και τα ανακατεύουμε. Κατόπιν τα πολτοποιούμε καλά στο μούλτι.
2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό, τον πολτό μήλου, και την ζάχαρη να πάρει βράση. Διαλύουμε το κορν φλαόυρ σε 3-4 κουτ σ. . χυμό μήλου, και τον προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να βράση, και να σφίξει η σάλτσα μας.

Σημείωση:
Μπορείτε να την κάνετε όσο πηχτή, ή αραιή θέλετε, κανονίζοντας το κορν φλάουρ, τον πολτό, ή το χυμό μήλου. Ανάλογα τη χρήση της. Μπορούμε να την αρωματίσουμε με βανίλια, κανέλα, κ.λ.π..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF