Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Trifle με ζελέ πορτοκάλι, κρέμα μαρασκίνο και κεράσια

Trifle με ζελέ πορτοκάλι και κομπόστα κοκτέιλ φρούτων, κρέμα μαρασκίνο, σαντιγί, και σάλτσα από φρέσκα κεράσια. Ένα δροσερό γλύκισμα.
Υλικά για 8 ποτήρια:

Για το ζελέ:
1 κονσέρβα κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
1 φακελάκι ζελέ με άρωμα πορτοκάλι

Για τη μους μαρασκίνο:
550 γρμ. κρέμα γάλακτος 35%
150 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
5 γρμ. φύλλα ζελατίνας, (3 φύλλα των 1,6 γρμ.)
4-5 κουτ. σ. σιρόπι από μαρασκίνο, ή 2 κουτ. σ. λικέρ μαρασκίνο

Για το γαρνίρισμα:
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια, ή ότι άλλο άρωμα θέλουμε

Σάλτσα κερασάκια:
35 κεράσια Τραγανά Εδέσσης (τα μεγάλα με το βαθύ κόκκινο σκούρο χρώμα)
4 κουτ. σ. ζάχαρη
4 κουτ. σ. νερό
1 βανίλια, (προαιρετικά)
Εκτέλεση:

Ζελέ:
1. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το 1/2 της δόσης κρύου νερού που θα συμπληρώσουμε στο ζεστό, με σιρόπι από την κομπόστα.

Κρέμα μαρασκίνο:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
2. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού 200 γρμ. από την κρέμα γάλακτος, και την αδειάζουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα, και προσθέτουμε την ζελατίνη, καλά στραγγισμένη. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά, προσθέτουμε και το μαρασκίνο, και την αφήνουμε να κρυώσει.
3. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, με την ζάχαρη άχνη, σε παχύρρευστη μορφή. Κατόπιν, ενσωματώνουμε το μίγμα σοκολάτας, διαδοχικά στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Σαντιγί:
1. Χτυπάμε στο μίξερ την καλά κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και το άρωμα, έως ότου γίνει σφιχτή σαντιγί.
2. Την βάζουμε σε σακούλα του κορνέ, και την τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.

Σάλτσα κερασάκια:
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κερασάκια, και αφαιρούμε το κουκούτσι.
2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό, και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, έως ότου δέση το σιρόπι. Περίπου 10-2 λεπτά. Προσθέτουμε την βανίλια, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Ολοκλήρωση:
1. Στραγγίζουμε την κομπόστα από το σιρόπι της.
2. Σε 8 μπολάκια, ή ποτήρια κατάλληλα για το γλυκό μας, βάζουμε μια καλή κουταλιά από την κομπόστα.
3. Αδειάζουμε λίγη ποσότητα ζελέ, τόσο, ώστε να σκεπάσει καλά τα φρούτα, και να φτάνει μέχρι τη μέση του μπολ περίπου. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για γρήγορο πάγωμα.
4. Γεμίζουμε σχεδόν μέχρι επάνω τα μπολ με την κρέμα μαρασκίνο, και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άμεσο πάγωμα.
5. Με την σακούλα του κορνέ, φτιάχνουμε σε κάθε μπολ κυκλικά, μικρές ροζέτες σαντιγί.
6. Διαμοιράζουμε στο κέντρο σε κάθε μπολ τα κερασάκια, και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, να έρθουν στη σωστή θερμοκρασία ψυγείου.

Tips:
Αν δεν έχετε σιρόπι μαρασκίνο, ή λικέρ, βάλτε 4-5 κερασάκια επιπλέον στη δόση της σάλτσας, και όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, πάρτε αυτά τα επιπλέον, και πολτοποιήστε τα στο μούλτι. Ρίξτε τα στην κρέμα μαρασκίνο, στο τέλος, και ανακατέψτε καλά με την μαρίζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF