Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Frosting καραμέλας

Εύκολο και απλό frosting καραμέλας, για επικάλυψη μάφινς, κεκάκια, τούρτες, και για πολλά άλλα γλυκίσματα, και χρήσεις.
Υλικά:
225 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. νερό
60 γρμ. κρέμα γάλακτος, ζεστή
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρμ. βούτυρο γάλακτος, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.), ή και μαργαρίνη βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουτ. γλ. αλάτι.
160 γρμ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα, και αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι το μίγμα να πάρει ένα σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα. Περίπου 6 - 7 λεπτά.
2. Αφαιρούμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζεστή κρέμα γάλακτος και τη βανίλια, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να γίνει λεία. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
3. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με το αλάτι, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
4. Σταματάμε το μίξερ, ξύνουμε τις πλευρές του κάδου με μια σπάτουλα, και προσθέτουμε την καραμέλα.
5. Χτυπάμε με μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
6. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη, και τοποθετούμε στο ψυγείο για 45 - 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι για να σφίξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF