Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Brownie καραμέλας

Ένα εύκολο και νόστιμο brownie σοκολάτας, με γέμιση καραμέλας. Γίνετε εύκολα με λίγα υλικά, και πολύ φανταστικό.
Υλικά:

Για το Brownie:
350 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
250 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. βούτυρο
130 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
2 βανίλιες
½ κουτ. γλ. αλάτι
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Για τη γέμιση καραμέλας:
400 γρμ. μαλακές καραμέλες γάλακτος
60 γρμ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Brownie:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚ C.
2. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε σε ένα ταψί 22×32 εκ. περίπου αντικολλητικό χαρτί.
3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την τεμαχισμένη σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
4. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, και τη βανίλια να αφρατέψουν, και προσθέτουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια μαριζ.
5. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι, και διπλώνουμε με την μαριζ να ενσωματωθούν.
6. Αδειάζουμε το μισό μίγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα, και ψήνουμε για 18 λεπτά.
7. Αφαιρούμε από το φούρνο, (κρατάμε αναμμένο το φούρνο), και αφήνουμε το brownie να κρυώσει για 20 λεπτά.
Γέμιση καραμέλας:
1. Βάζουμε τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ, κατάλληλο για μικροκύματα, και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε μέτρια θερμοκρασία λιώνουμε προσεχτικά τις καραμέλες, ελέγχοντας και ανακατεύοντας ανά 30 δευτερόλεπτα, για να μην μας ψηθούν.
2. Αφού λιώσουν και ομογενοποιηθούν με την κρέμα, την αδειάζουμε πάνω στο ψημένο brownie, και την απλώνουμε.
3. Αδειάζουμε επάνω στην καραμέλα και το υπόλοιπο μίγμα brownie, το στρώνουμε ομοιόμορφα, και πασπαλίζουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
4. Το βάζουμε ξανά στο φούρνο, και ψήνουμε για 20 λεπτά.
5. Αφαιρούμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
6. Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε σκέτο, ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια, ή σοκολάτα, ή καραμέλα. Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF