Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ταρτάκια dulce de leche

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτή τη φωτογραφία με τα ταρτάκια. Τα λιγουρεύτηκα... και μου ήρθε ξαφνικά η ιδέα να φτιάξω μια συνταγή έτσι όπως ακριβώς τα έβλεπα. Έφτιαξα λοιπόν αυτά τα καταπληκτικά ταρτάκια dulce de leche, με επικάλυψη σαντιγί αρωματισμένη με στιγμιαίο καφέ, και γαρνιρισμένα με σάλτσα dulce de leche, και σοκολάτα γάλακτος. Πιστεύω ότι αν τα δοκιμάσετε, θα τα φτιάχνετε κάθε μέρα.
Υλικά:
15-20 περίπου έτοιμα ψημένα μικρά ταρτάκια. Θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ, ή σε ζαχαροπλαστεία.

Για την γέμιση:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, το οποίο θα το καραμελώσουμε
2 φύλλα ζελατίνας, (3 - 3,5 γρμ.)
200 γρμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 βανίλια

Για την επικάλυψη:
200 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ. γλ. σκόνη στιγμιαίο καφέ

Για το γαρνίρισμα:
1 κουτ. σ. καραμελωμένο γάλα, (dulce de leche)
2 κουτ. γλ. γάλα
λίγη ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση:

Γέμιση:
Το καραμελωμένο γάλα, (dulce de leche) το φτιάχνουμε συνήθως βράζοντας το κουτί για 2 1/2 με 3 ώρες σε χαμηλή φωτιά. Υπάρχει και η μέθοδος που το ψήνουμε στο φούρνο. Εμείς εδώ θα το ψήσουμε, για πιο εύκολα και γρήγορα, αλά ιδιαίτερα μας εξυπηρετεί αυτή η μέθοδος στην εκτέλεση της συνταγής.
1. Ανάβουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς C. αντιστάσεις πάνω-κάτω.
2. Σε ένα μεταλλικό σκεύος, ή πυρίμαχο, αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, και το τοποθετούμε μέσα στο ταψί του φούρνου μας. Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία θέση, και το μισογεμίζουμε με βραστό νερό. Το ψήνουμε έως ότου καραμελώσει το γάλα, και γίνει μια σφιχτή καφέ κρέμα. Περίπου 1 1/2 ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό στο ταψή.
3. Μουσκεύουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό.
4. Αφαιρούμε από το φούρνο την dulce de leche, και κρατάμε μια καλή κουταλιά στην άκρη. Στην υπόλοιπη όπως είναι καυτή, προσθέτουμε την ζελατίνα, αφού την στίψουμε καλά. (Γιαυτό μας εξυπηρετεί η μέθοδος του ψησίματος, διότι αν το βράζαμε, δεν θα μπορούσαμε να ανοίξουμε το κουτί καυτό, και να διαλύσουμε την ζελατίνα μέσα).
5. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα να λιώσει, και να αφρατέψει λίγο η dulce de leche. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, σε παχύρρευστη μορφή. (Αν την θέλουμε πιο γλυκιά, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη άχνη, αν και δεν χρειάζεται).
7. Ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος με την dulce de leche, ανακατεύοντας με σπάτουλα να ενσωματωθεί καλά, και να αφρατέψει.
8. Με ένα κουτάλι, ή με τη σακούλα του κορνέ με ίσια μύτη, γεμίζουμε τα ταρτάκια μας με την κρέμα dulce de leche.

Επικάλυψη:
1. Σε μια-δύο κουταλιές ζεστή κρέμα γάλακτος διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ, και τον κρυώνουμε άμεσα.
2. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη, και τον στιγμιαίο καφέ, σε σφιχτή σαντιγί, και την βάζουμε σε σακούλα του κορνέ με φαρδιά μύτη.

Ολοκλήρωση:
1. Θερμαίνουμε την dulce de leche που κρατήσαμε στην άκρη, με το γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ρευστοποιηθεί.
2. Βάζουμε σε κάθε ταρτάκι μια καλή δόση σαντιγί.
3. Κατόπιν γαρνίρουμε τα μισά ταρτάκια ψιχαλίζοντας με ένα πιρούνι, με τη σάλτσα dulce de leche, και τα άλλα μισά με τη ψιλοκομμένη σοκολάτας γάλακτος.
4. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν, και να διατηρηθούν.

Καταναλώστε τα ταρτάκια εντός δύο ημερών, όσο παραμένουν τραγανά. Μετά το μπισκότο μαλακώνει και χάνει την τραγανότητά του.

Σε αυτό το στάδιο πηξίματος θέλουμε να φτάσει το γάλα. όχι πιο ρευστό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF