Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Γλάσο πορτοκαλιού

Ένα υπέροχο αρωματικό γλάσο πορτοκαλιού, για επικάλυψη τούρτας, και γλυκών.
Υλικά:
250 γρμ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
100 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική

30 γρμ. γλυκόζη
8 γρμ. κορν φλάουρ
1 1/2 φύλλο ζελατίνας (2,5 γραμμάρια)
1 βανίλια
1/2 κουτ. γλ. εσάνς πορτοκαλιού, ή 3-4 σταγόνες άρωμα
1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε σε κρύο νερό την ζελατίνα. Κρατάμε 2-3 κουτ. σούπας από το χυμό πορτοκάλι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκάλι και τη ζάχαρη, για δύο λεπτά.
Σε μια κούπα βάζουμε το κορν φλάουρ, τις 2-3 κουταλιές χυμό που κρατήσαμε, την βανίλια, και το άρωμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια ενώ βράζει η σάλτσα μας ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ ανακατεύοντας με το σύρμα. Βράζουμε για αλλά δύο λεπτά ακόμα,   αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη γλυκόζη και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και τη ζελατίνα, αφού την στύψουμε καλά με το χέρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει.
Τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα αν επιθυμούμε, και όσο είναι ζεστή η σάλτσα θα βγάλει το άρωμα του, και το χρώμα ζαχαροπλαστικής, αν θέλουμε να δώσουμε ένα πιο έντονο χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.
Γλασάρουμε το γλυκό μας, και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF