Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Παντεσπάνι σοκολάτας

Φανταστικό αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας, με απόλυτη επιτυχία.
Υλικά για 3 φέτες 26 εκ. διάμετρο:
150 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρμ. κόρν φλάουρ
35 γρμ. κακάο σκόνη
1 κουτ. γλ. πέικιν πάουντερ γεμάτο, (3 γρμ.)
5 μεγάλα αυγά
1 βανίλια

Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το κακάο, και το πέικιν πάουντερ, και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί, δύο φορές. 
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου, να αφρατέψουν και να ασπρίσει το μίγμα. 
  3. Το αδειάζουμε σε λεκανάκι, και προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθούν. 
  4. Αδειάζουμε το μίγμα σε τσέρκι 26 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C. βαθμούς, για 30' - 35' λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί. Πρέπει να βγει στεγνή. 
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά, και το ξεφορμάρουμε. Το κόβουμε σε τρεις οριζόντιες φέτες 1 έως 1,5 εκ. πάχος το πολύ. Αν χρειαστεί ισιώνουμε λίγο την επιφάνεια, αν έχει σχηματιστεί βουναλάκι στο ψήσιμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF