Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κρέμα για κρέπες (ζύμη)

Η κρέμα είναι για υπέροχες σπιτικές γλυκιές, ή αλμυρές κρέπες.
Υλικά για 10 περίπου κρέπες:
120 γρμ. αλεύρι σκληρό
170 γρμ. γάλα
80 γρμ. κρέμα γάλακτος
2 μεγάλα αυγά
10 γρμ. σπορέλαιο
10 γρμ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. γλ. ρούμι, ή άρωμα ρούμι, (εναλλακτικά άρωμα πορτοκάλι, ή λεμόνι, ή κρέπας)
λίγο βούτυρο για το τηγάνι κρέπας, ή την κρεπιέρα
Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ή λεκανάκι, βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σπορέλαιο, τα αυγά, τη ζάχαρη, και το αλάτι. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα, και προσθέτουμε το αλεύρι. 
  2. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα προσθέτοντας και το άρωμα, και το σουρώνουμε με ένα λεπτό σουρωτήρι.
  3. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
  4. Λιώνουμε ελάχιστο βούτυρο στην κρεπιέρα, και με μια κουτάλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας. (Η ποσότητα καθορίζεται με το μέγεθος της κρεπιέρας).
Με το ιδικό ξυλάκι, "ταφ" απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις, την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους-κρεπιέρα, ή περιστρέφουμε ελαφρώς γέρνοντας λίγο το σκεύος, ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά. Αφήνουμε να ψηθεί η κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Γυρίζουμε την κρέπα με την ιδική ξύλινη σπάτουλα για κρέπες, για να μην χαράζουμε την κρεπιέρα με μεταλλική σπάτουλα, και την καταστρέψουμε.
Τις γεμίζουμε με υλικά της αρεσκίας μας, φτιάχνοντας υπέροχες γλυκές, ή αλμυρές κρέπες.
Μπορούμε αφού κρυώσουν καλά, να τις καλύψουμε με μεμβράνη, βάζοντας λαδόκολλα ανάμεσά τους, και να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για λίγες μέρες, ή στην κατάψυξη για πολύ καιρό. Όταν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε, ανάβουμε την κρεπιέρα, και τις ζεσταίνουμε καλά.
Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείτε λίγο να τις πετύχετε, αλλά μετά από μερικές προσπάθειες, θα φτιάχνετε τις καλύτερες δικές σας σπιτικές κρέπες, και θα σας κοστίζουν ελάχιστα!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF