Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μπισκότα γεμιστά

Υπέροχα γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα, και κρέμα βουτύρου.
Υλικά:
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. ζάχαρη
80 γρμ. γάλα
100 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
4 κρόκους αυγών (80 γρμ.)
2 βανίλιες

Επικάλυψη και γέμιση:
1/2 φλιτζ. αμύγδαλα ασπρισμένα, και ανοιγμένα στη μέση, (προαιρετικά)
1 ασπράδι αυγoύ
150-200 γρμ. περίπου σφιχτή μαρμελάδα αρεσκείας μας

Εκτέλεση:
  1. Κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. 
  2. Χτυπάμε για λίγο το βούτυρο με την ζάχαρη, και την βανίλια, ρίχνουμε τους κρόκους, και το μισό το αλεύρι. 
  3. Προσθέτουμε το γάλα, και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε με το χέρι, φτιάχνοντας μία μαλακιά ζύμη. Την αφήνουμε 15 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη να ξεκουραστεί, και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 1/2 εκ. πάχος. 
  4. Κόβουμε με ένα κουπ πατ, ή κάποιο άλλο εργαλείο που έχουμε, σε στρογγυλά, αλλά και σε διάφορα άλλα σχήματα. 
  5. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, και αλείφουμε με το ασπράδι που το έχουμε ελαφρώς χτυπημένο με λίγη ζάχαρη άχνη. 
  6. Τοποθετούμε αν θέλουμε, από μισό αμύγδαλο επάνω σε κάθε μπισκοτάκι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα με πάνω κάτω αντιστάσεις, στους 170 C. βαθμούς, για 9 - 10 λεπτά, να πάρουν ένα απαλό χρώμα.
  8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  9. Βάζουμε λίγη μαρμελάδα στα μισά μπισκότα στο κέντρο, και τα ενώνουμε μεταξύ τους πιέζοντας να απλώσει η μαρμελάδα σε όλο το μπισκότο.
  10. Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένα, σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Tips:
  • Μπορείτε να γεμίσετε τα μπισκότα σας με πραλίνα αμυγδάλου, (βλέπε συνταγή) ή με κρέμα αμυγδάλου, με πραλίνα φουντουκιού, με κρέμα βουτύρου, κ.λ.π..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF