Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κρέμα βουτύρου για γέμιση μπισκότων

Κρέμα βουτύρου (βουτυρόκρεμα) για γέμιση μπισκότων, αλλά και για άλλες χρήσεις, με παραλλαγές στη γεύση. Απολαύστε την με τα υπέροχα μπισκότα που σας δίνω παρακάτω.
Υλικά:
250 γρμ. άχνη ζάχαρη
50 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη, πλάκα
60 γρμ. βούτυρο γάλακτος, αγελάδος, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
2 βανίλιες, ή μερικές σταγόνες άρωμα βουτύρου

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα βούτυρα με τη μισή ζάχαρη, και την βανίλια να ασπρίσει, και να αφρατέψει. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, και συνεχείζουμε το χτύπημα να αφρατέψει καλά η κρέμα μας. Την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει. Γεμίζουμε μια σακούλα του κορνέ, και βάζουμε μια μικρή ποσότητα επάνω στα μπισκότα. Πιέζουμε το άλλο μπισκότο να κάτσει, και τα διατηρούμε κλειστά σε δροσερό μέρος.
Διατηρούνται εκτός ψυγείου για 3 μέρες.

Tips:
1) Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την βανίλια με ξύσμα λεμονιού, και 1 κουτ. γ. χυμό λεμονιού. Θα έχουμε μία απαλή κρέμα λεμονιού. Αν μαλακώσει με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε ελάχιστο κορν φλάουρ να σφίξει.
2) Αντικαθιστούμε την βανίλια, με βανίλια άρωμα πορτοκαλιού, και με 1/2 κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκαλιού.


2 σχόλια:

  1. Και σε τούρτα είναι υπέροχη αυτή η κρέμα!
    Αν προσθέσεις και σοκολάτα υπέροχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια κάνει για τούρτα, αλλά θα προσθέσουμε κακάο σκόνη, ή σοκολατούχο ρόφιμα σε σκόνη. Αν προσθέσουμε καυτή λιωμένη σοκολάτα, θα λιώσει το βούτυρο μόλις πέσει μέσα ζεστή, και θα γίνει μία παχύρευστη κρέμα. Βέβαια όταν μπεί στο ψυγείο και παγώσει, θα σφίξει πάλι. Απλά θα πρέπει να περιμένουμε να παγώσει.

      Διαγραφή

Print this page

Print Friendly and PDF