Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Μπισκότα βουτύρου - αμυγδάλου

Ακόμα πιό αρωματικά και γευστικά μπισκότα με βούτυρο και αμύγδαλο.
Υλικά:
180 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
220 γρμ. ζάχαρη άχνη
160 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. αμύγδαλα ασπρισμένα
4 ασπράδια αυγών (120 γρμ.)
50 γρμ. γάλα πλήρες
1 κουτ. γλ. πέικιν πάουντερ
2 βανίλιες, ή λίγες σταγόνες άρωμα βουτύρου
λίγα μέτρια χοντροκομμένα αμύγδαλα.

Εκτέλεση:
  1. Βάζουμε τα αμύγδαλα με 2 κουτ. σ. ζάχαρη στο μπλέντερ, και τα κάνουμε σκόνη.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη για 2-3 λεπτά να αφρατέψει. 
  3. Προσθέτουμε τα ασπράδια, και τις βανίλιες, και χτυπάμε για 3 - 4 λεπτά ακόμα. 
  4. Προσθέτουμε το γάλα, και την αμυγδαλόσκονη. Σταματάμε το μίξερ.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το πέικιν πάουντερ, και το ρίχνουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ, να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  6. Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα, και στρώνουμε μια λαδόκολλα, ή αν έχουμε μεμβράνη σιλικόνης. Βάζουμε την ζύμη σε σακούλα του κορνέ με φαρδιά μύτι, και φτιάχνουμε στρογγυλά μπαλάκια, στο μέγεθος μεγάλου κερασιού, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους, διότι απλώνουν. Αν δεν έχουμε σακούλα του κορνέ, ρίχνουμε μικρές ποσότητες ζύμης με την βοήθεια δύο κουταλιών. Δεν πατάμε καθόλου για να κάτσει η ζύμη, θα φουσκώσουν, και θα απλώσουν μόνα τους.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C. βαθμούς, για 6 - 7 λεπτά, να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  8. Τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένα, σε δροσερό και ξηρό μέρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF