Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Βουτυρόκρεμα

Κρέμα βουτύρου για διακόσμηση κούπ κέικ, για γλυκά, για τούρτες, και για πολλές άλλες χρήσεις. Με παραλλαγές στη γεύση, και στο χρώμα.
Υλικά:
300 γρμ. άχνη ζάχαρη
150 γρμ. βούτυρο γάλακτος, όχι soft. Σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σ. κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες, ή ένα κουταλάκι εσάνς βανίλιας
διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής για χρωματισμό, (προεραιτικά)

Εκτέλεση: 
 Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη, και την βανίλια να αφρατέψει. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, και την κρέμα γάλακτος, και συνεχίζουμε το χτύπημα να ασπρίση καλά και να αφρατέψει η κρέμα. Προσθέτουμε και το χρώμα που προτιμάμε, (αν την θέλουμε χρωματιστή) και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει. Γεμίζουμε μια σακούλα του κορνέ με μέτρια μύτη, και γαρνίρουμε τα γλυκά μας.

Tips:
1) Αντικαθιστούμε την βανίλια, με ένα φακελάκι βανιλίνη άρωμα πορτοκαλιού.
2) Βάζουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού λικέρ cointreau, ή grand marnier


2 σχόλια:

  1. καλησπερα πολυ ωραια ολα μπραβο σας μια ερωτηση αυτη η κρεμα ειναι ιδια με την frosting για cupcakes και αν οχι ποια η διαφορα αυτη που εχετε κανει εσεις παγωνει η ειναι μαλακια??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα evgenia giannikou, σε ευχαριστώ πολύ. Όλες λίγο πολύ παρομοιάζουν, απλά παραλλάζουμε λίγο με κάποια υλικά. Ναι σχετικά παγώνει αρκετά, αλλά αυτό εξαρτάτε από το βούτυρο που θα βάλουμε, και σε τι θερμοκρασία θα την συντηρήσουμε. Όσο πιο πολύ μένει στο ψυγείο, τόσο παγώνει, αν και δεν κάνει για πολλές μέρες. Αν την θέλεις πιο μαλακιά, βάλε βούτυρο soft.

      Διαγραφή

Print this page

Print Friendly and PDF