Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Muffins φράουλας, (Πασχαλινά muffins)

Φανταστικά αρωματικά μάφινς με γεύση και άρωμα φράουλας. Με το κόκκινο χρώμα του Πάσχα. Με κομματάκια από ολόφρεσκες φράουλες, γλασαρισμένα με γλάσο λεμονιού, και ολόκληρες φρέσκες φράουλες. Στολίστε το τραπέζι του Πάσχα, εκτός από τσουρέκια και κουλουράκια, και με αυτά τα υπέροχα Πασχαλινά μάφινς. Απίστευτα φανταστικά. Δοκιμάστε τα!! Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για 20 μάφινς περίπου:

Για την ζύμη:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, +2 κουταλιές της σούπας επιπλέον
160 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. σόδα
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
70 γρμ. γάλα
200 γρμ. γιαούρτι φράουλας
2 αυγά
1 βανίλια
2 φλιτζ. ώριμες φράουλες, κομμένες σε κυβάκια, (300 γρμ. περίπου)

Για επικάλυψη, και γλάσο λεμονιού:
20 περίπου μικρές φράουλες ολόκληρες
160 γρμ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:

Ζύμη:
Τα υλικά μας θα είναι όλα σε θερμοκρασία δωματίου.
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. βαθμούς.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για μάφινς
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και το αλάτι.
4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το γάλα, το γιαούρτι, και τη βανίλια. 5. Χτυπάμε τα αυγά, και τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα. Χτυπάμε καλά με το σύρμα, και προσθέτουμε το μείγμα στο μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, ή με μίξερ χειρός στη χαμηλή, έως μέτρια ταχύτητα, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις επιπλέον 2 κουταλιές σούπας αλεύρι, με τις κομμένες φράουλες. Τις αδειάζουμε στο μείγμα ζύμης, και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
6. Μισογεμίζουμε τις φόρμες για μάφινς, αφήνοντας μισό δάχτυλο κενό.
7. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μάφινς, και να βγαίνει καθαρή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά, και στη συνέχεια αφαιρούμε τα muffins από τις φόρμες. Τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
8. Πλένουμε καλά τις ολόκληρες φράουλες, χωρίς να αφαιρέσουμε τα φυλλαράκια τους, και τις στεγνώνουμε καλά.
9. Αφού κρυώσουν τα μάφινς, ανοίγουμε με το δάχτυλό μας μία μικρή τρύπα στο κέντρο του μάφινς, και καρφώνουμε μία φράουλα με την μύτη. Περιχύνουμε από πάνω λίγο γλάσο λεμονιού, και τα αφήνουμε λίγο να στεγνώσει το γλάσο.
Για περισσότερο χρώμα και full styling, πασπαλίστε χρωματιστή τρούφα, ή κουφετάκια smarties.
Γλάσο λεμονιού:
Βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι τις δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, και ρίχνουμε διαδοχικά, και ανακατεύοντας, την άχνη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα επιθυμητό παχύρρευστο γλάσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF