Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Παγωτό μπανάνα 2 (Νέα συνταγή)

Αφού έτρωγα αποξηραμένες μπανάνες, μου ήρθε ξαφνικά η ιδέα ότι θα μπορούσα να φτιάξω υπέροχο παγωτό μπανάνας με αυτές. Τελικά είχα δίκιο... τέλειο άρωμα φρέσκιας μπανάνας. Ένα παγωτό, που δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτα από το παγωτό εμπορίου.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμ. γάλα πλήρες φρέσκο, παγωμένο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα παγωμένο
20 γρμ. μέλι
1 βανίλια, κάψουλα
1 κουτ. γλ. ουίσκι
120 γρμ. αποξηραμένη μπανάνα

Εκτέλεση:
Τα παγωμένα υλικά πρέπει να είναι καλά παγωμένα από την προηγούμενη ημέρα στο ψυγείο.
Βάζουμε την αποξηραμένη μπανάνα στο μούλτι και την κάνουμε σκόνη.
Χτυπάμε όλα τα υλικά βάσης στο μίξερ, (εκτός την σκόνη μπανάνας), στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15-20 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά, και να γίνει μια παχύρρευστη αφράτη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε και την σκόνη μπανάνας, και ανακατεύουμε λίγο να ενσωματωθεί.
Πάγωμα:
Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το τοποθετούμε σε μεταλλικό σκεύος, και το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές ώστε να γίνει αφράτο.
Σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας, τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, ή αμύγδαλο, φουντούκι, κ.λ.π..
Μπορείτε να φτιάξετε και μία υπέροχη αρωματική σάλτσα μπανάνας, για να περιχύσετε το παγωτό σας, με πολτό από φρέσκια μπανάνα, κρέμα γάλακτος, και ελαφρώς καραμελωμένο σιρόπι ζάχαρης.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης για παγωτό, -18 έως -20 C. βαθμούς.

Φτιάχνει: 1250 γρμ. παγωτό περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF