Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κέικ oreo

Απολαύστε αυτό το υπέροχο κέικ, με άρωμα... oreo. Γεύση που θα σας ενθουσιάσει!!
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι κόκκινη φαρίνα, (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
150 γρμ. μπισκότα oreo, με γέμιση κρέμα βανίλιας
220 γρμ. βούτυρο βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρμ. γάλα φρέσκο
350 γρμ. ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ, ή μαύρο ρούμι
λίγες σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα, (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-190 C βαθμούς.
2. Βάζουμε τα μπισκότα oreo στο μούλτι, και τα κάνουμε σκόνη. (Μαζί με την γέμισή τους)
3. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το βιτάμ να αφρατέψει πολύ καλά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το κονιάκ, και το γάλα. 4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και το ρίχνουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας στην μέτρια ταχύτητα.
5. Ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο oreo, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
6. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, ή ταψάκι 26 εκ., πασπαλίζουμε από πάνω τις σταγόνες κουβερτούρας, και το ψήνουμε για 45-50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι, καρφώνοντας στο κέντρο του κέικ, και να βαίνει καλά στεγνό. (Δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 40-45 λεπτά, διότι θα κάτσει το κέικ. Εκτός και αν είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί). Το αφαιρούμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, και το ξεφορμάρουμε.
7. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF