Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Σουφλέ σοκολάτας, με oreo

Υπέροχο σουφλέ σοκολάτας με μπισκότα oreo. Μοναδικές συνταγές με τα αγαπημένα μας μπισκότα oreo. Δοκιμάστε την με 100% επιτυχία. Μία συνταγή που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει ποτέ, με την υπογραφή, Panos. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για 8 μερίδες:
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
190 γρμ. βούτυρο
110 γρμ. μπισκότα oreo τριμμένα σκόνη
85 γρμ. ζάχαρη
4 μέτρια αυγά
1 κρόκο αυγού
30 γρμ. αλεύρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τον κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, και το αλάτι. Χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
2. Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα, και τα λιώνουμε μαζί.
3. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, (χλιαρό) και το προσθέτουμε λίγο-λίγο, στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
4. Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα oreo, και τα αλέθουμε αρκετά καλά σε σκόνη. Προσθέτουμε και το αλεύρι, και τα δουλεύουμε για λίγο ακόμα.
5. Προσθέτουμε το μίγμα διαδοχικά στο μίγμα, αυγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν καλά.
6. Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ατομικά φορμάκια, (150 γρμ. στο καθένα), βουτυρωμένα και αλευρωμένα καλά. Προσοχή, μέχρι το 1/3 σε κάθε φορμάκι, διότι θα φουσκώσει το μίγμα.
7. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190° C. για 8 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Το εσωτερικό τους πρέπει να παραμείνει ρευστό.
8. Σερβίρονται ζεστά, με μία μπάλα παγωτό βανίλια, ή καραμέλα, με τριμμένο μπισκότο oreo από πάνω, και σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.
Tips:
Μπορούμε αν θέλουμε να φτιάξουμε butterscotch, βλ. συνταγή, και να αντικαταστήσουμε το έτοιμο σιρόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF