Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Butterscotch

Σιρόπι καραμέλας βουτύρου. Για γαρνίρισμα γλυκών, παγωτών, κρέπες, κ.λ.π. Για πάρα πολλές χρήσεις. 

Υλικά:
200 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. σ. γλυκόζη
40 ml νερό
150 ml κρέμα γάλακτος
50 γρμ. βούτυρο γάλακτος, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος.
2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, και τη γλυκόζη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα. Δεν ανακατεύουμε, απλά κουνάμε λίγο το τηγάνι.
3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. (Προσεχτικά μην καείτε, διότι φουσκώνει, και πιτσιλάει. Καλύτερα να φοράτε γάντια). Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά.
4. Κατεβάζουμε το από τη φωτιά, και προσθέτουμε το βούτυρο. Το ανακατεύουμε να λιώσει, και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
5. Το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο, και το αποθηκεύουμε σε σκιερό και ξηρό μέρος, για αρκετό καιρό.

Σημείωση:
Αν σας βγει πολύ σφιχτό, και δεν έχει την ανάλογη ρευστότητα του σιροπιού, ξαναβάλτε το στη φωτιά να κάψει, και αραιώστε το με ελάχιστη κρέμα γάλακτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF