Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ταρτάκια ατομικά, με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Πανέμορφα νόστιμα, και εύκολα ταρτάκια με ξηρούς καρπούς και σοκολάτα. Για όποια χρήση θέλετε, γιορτές, πάρτι κ.λ.π.

Υλικά:
15 περίπου έτοιμα ταρτάκια μεγάλα, 8,5 cm. διάμετρο
500 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
430 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρμ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
80 γρμ. καρύδια ψίχα, κομμένα στα τέσσερα
80 γρμ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο, καβουρδισμένο
80 γρμ. φουντούκια
λίγο σιρόπι καραμέλας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά να κάψει αρκετά, και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
2. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, και γεμίζουμε τα ταρτάκια μας. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει η σοκολάτα.
3. Τοποθετούμε σε κάθε ταρτάκι πάνω στη σοκολάτα μερικούς ξηρούς καρπούς, και τους πιέζουμε ελαφρά να κάτσουν. Γαρνίρουμε με λίγο σιρόπι καραμέλας, ή με διάφανο ζελέ επικάλυψης, (ουδέτερο).
Σημείωση: Σε κάθε ταρτάκι βάζουμε από ένα είδος ξηρού καρπού, ή και ανάμικτα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF