Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Muffins με σμέουρα και βατόμουρα

Μετά τη συνταγή Muffins με φράουλες, σκέφτηκα να κάνω με σμέουρα και βατόμουρα. Εξίσου φανταστικά.
Υλικά για 20 Muffins περίπου:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουτ. σ. επιπλέον για τα σμέουρα
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλ. αλάτι
100 γρμ. βούτυρο λιωμένο
180 γρμ. ζάχαρη
2 αυγά
200 γρμ. γιαούρτι πλήρες
½ κούπα χοντροκομμένα σμέουρα
½ κούπα χοντροκομμένα βατόμουρα
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας, ή 1 βανίλια κάψουλα
μερικά ολόκληρα σμέουρα
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190-200 βαθμούς C.
2. Στο κάδο του μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και το αυγό, να γίνουν κρεμώδες.
3. Σε ένα μπολ, κοσκινίστε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, και αλάτι.
4. Στο μίγμα ζάχαρης-βουτύρου, προσθέστε το γιαούρτι, και το εσάνς βανίλιας, ανακατεύοντας καλά.
5. Προσθέσετε λίγο-λίγο και το μίγμα αλεύρι, και ανακατέψτε καλά.
6. Σταματήστε το χτύπημα. Ανακατέψτε τη μία κουταλιά αλεύρι με τα κομμένα σμέουρα και βατόμουρα, και προσθέστε τα στο μίγμα. Ανακατέψτε ελαφρά με σπάτουλα.
7. Βουτυρώστε ελαφρά τα φορμάκια για muffins, ή τοποθετήστε σε κάθε φορμάκι από ένα χαρτάκι για muffins, και μισογεμίστε τις φόρμες με την ζύμη, (περίπου τα 3/4)
8. Καρφώστε ελαφρά δύο τρία σμέουρα, ή αν δεν περισσεύουν, από ένα ολόκληρο στο κέντρο σε κάθε muffin.
9. Ψήστε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Σημείωση:
Αν τα θέλετε με σοκολάτα, προσθέστε και κοσκινίστε μαζί με το αλεύρι, 1 1/2 κουταλιά της σούπας κακάο.
Τα σμέουρα, και τα βατόμουρα, δεν είναι απαραίτητο να είναι φρέσκα. Υπάρχουν κατεψυγμένα στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Απλά ξεπαγώστε τα καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF