Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Cream Cake

Ένα φανταστικό ελαφρύ δροσερό και απολαυστικό γλυκάκι για όλες τις μέρες του καλοκαιριού. Εσείς απλά δοκιμάστε την!! Δυστυχώς η φώτο βγήκε χάλια.
Υλικά:
1 1/2 πακέτο (250γρ) μπισκότα Digestive (κατά προτίμηση με γεύση φράουλα)
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη

1 κουτί κρέμα γάλακτος 350 γραμ.
2 φακελάκια ζελέ φράουλα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
200 γραμ. φρέσκες φράουλες
1 φέτα ανανά κομπόστα
1 κούπα κομπόστα κοκτέιλ φρούτων καλά σουρωμένα

Οδηγίες:
1. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ σε σκόνη, λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα μπισκότα καλά. Σε μία στρογγυλή φόρμα με τσέρκι 28 - 30 εκ. στρώνουμε και πατάμε καλά με το χέρι το μείγμα μπισκότου με το βούτυρο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 4 λεπτά στους 160 βαθμούς.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
2. Όσο ψήνεται ζεσταίνουμε μισό ποτήρι νερό και διαλύουμε το ένα φακελάκι ζελέ, προσθέτουμε άλλο μισό ποτήρι κρύο νερό. (προσοχή εδώ δεν χρησιμοποιούμε την δοσολογία νερού που αναγράφετε στο κουτί ζελέ)
3. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με τις 2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική και τις βράζουμε για 2 με 3 λεπτά το πολύ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την χτυπάμε σε σφιχτή κρέμα, όχι σαν σαντιγί. Αφαιρούμε το σιρόπι από τις φράουλες και τις χοντροκόβουμε στο μούλτι, μια δυο στροφές όχι πολύ.
5. Ρίχνουμε το σιρόπι στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά και τις φράουλες, ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα να δέσουν όλα τα υλικά.
6. Προσθέτουμε σιγά σιγά και το ζελέ φράουλας, συνεχίζοντας για λίγο το ανακάτεμα.
7. Ρίχνουμε το υλικό μέσα στη φόρμα με το μπισκότο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να σφίξει η κρέμα καλά.
8. Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το άλλο φακελάκι ζελέ όπως αναγράφεται στη συνταγή του πακέτου και το αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσει καλά.
9. Αφού έχει παγώσει η κρέμα μας βάζουμε στο κέντρο τη φέτα ανανά, και γύρω γύρω στρώνουμε την κομπόστα φρούτων να καλύψουν όλη την επιφάνεια της κρέμας. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το υγρό ζελέ με προσοχή να μην μας φύγουν τα φρούτα και χωρίς να το κουνάμε πολύ το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
10. Βουτάμε την φόρμα σε ζεστό νερό μέσα σε ένα ταψί και αφαιρούμε το τσέρκι.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Τις φράουλες τις βράζουμε με τη ζάχαρη για να σπάσει η χαρακτηριστική ξινίλα της φράουλας, αν όμως σας αρέσει μην τις βράσετε, απλά αντικαταστήστε τη ζάχαρη κρυσταλλική με άχνη και βάλτε την στην κρέμα γάλακτος μαζί με την υπόλοιπη. (Εγώ δεν το προτείνω.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF