Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Chocolat banane

Υπέροχο, εύκολο απολαυστικό γλύκισμα, με συνδιασμό μπανάνα και σοκολάτα... Δοκιμάστε το!!

Υλικά: 
Ένα μεγάλο τετράγωνο, η οβάλ πυρέξ, η ένα μέτριο τετράγωνο ταψάκι.

Γέμιση:
2 μεγάλα πακέτα μπισκότα cookies σοκολάτας με κομματάκια σοκολάτας
500 γρμ. κρέμα γάλακτος

30 γρμ. ζάχαρη άχνη
4 μπανάνες ώριμες

Επικάλυψη, σάλτσα σοκολάτας:
190 γρμ. βούτυρο τύπου βιτάμ
130 γρμ. ζάχαρη άχνη
70 γρμ. κακάο
1 αβγό
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Γέμιση:
Σε ένα πυρέξ σπάμε σε μέτρια κομμάτια τα μπισκότα και τα στρώνουμε, κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις ρίχνουμε πάνω στο μπισκότο. Στο μίξερ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τα 30 γρμ. ζάχαρης και μια βανίλια έως ότου αρχίσει να πήζει.. (όχι σαντιγί) και την ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ, κουνάμε να κάτσει και να πάει παντού. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Σάλτσα σοκολάτας, γκανάζ:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε λίγο - λίγο την ζάχαρη ανακατεύοντας με σύρμα η μαρίζ, ρίχνουμε λίγο - λίγο και το κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνει κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, χτυπάμε το αβγό με μία βανίλια και το ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας καλά - καλά. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός ψυγείου.
 Παίρνουμε τη σάλτσα και την απλώνουμε πάνω στο παγωμένο γλυκό μας, να πάει παντού. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει η σάλτσα, και είναι έτοιμο για σερβίρισμα...
Tips: 
Τα μπισκότα δεν είναι ανάγκη να στρώσουν ένα ένα... ακανόνιστα.

Αν θέλετε μια άλλη... γεύση, προσθέστε την ώρα που χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, αντί για βανίλια, μια κουταλιά σιρόπι καραμέλας Carte D'or 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF