Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα μπανάνας, Μπανόφι.

Μία δικιά μου διαφορετική συνταγή τάρτα μπανάνας, (μπανόφι). Απολαύστε την. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:
 1 ψημένη τάρτα (βλέπε συνταγή)
4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
8 μέτριες μπανάνες, όχι πάρα πολύ γινωμένες...
250 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλια
ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τις 4 από τις 8 μπανάνες στο μπλέντερ, μαζί με τα 80 γρμ. κρέμα γάλακτος.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και το τοποθετούμε σε μέτρια έως δυνατή φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ρευστή καραμέλα. Δεν ανακατεύουμε καθόλου, διότι θα μας ζαχαρώσει, απλά κουνάμε δεξιά, αριστερά λίγο το τηγάνι. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει ένα σκούρο χρώμα, προσθέτουμε τον πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε ελάχιστα με μία σπάτουλα, να μισοενωθούν τα υλικά. Προσοχή, δεν ανακατεύουμε τόσο ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Ψήνουμε ακόμα για ένα λεπτό ανακατεύοντας ελαφρά, και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την καραμελωμένη μπανάνα στην ψημένη τάρτα, και την βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει γρήγορα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, έως ότου γίνει μία αρκετά παχύρρευστη κρέμα περίπου σαν σαντιγί. Κόβουμε τις υπόλοιπες 4 μπανάνες σε φέτες, και τις απλώνουμε ομοιόμορφα στην κρύα τάρτα μας. Απλώνουμε πάνω την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF