Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα φρούτων

Μία καλοκαιρινή δροσερή συνταγή. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:
1 γλυκιά τάρτα, (βλέπε συνταγή)
1 κρέμα γάλακτος 250 γρμ.
1 φακελάκι ζελέ κεράσι, ή ότι προτιμάτε.
1/3 κούπα νερό.
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι, η βύσσινο η ότι άλλο έχετε.
Λίγα φρούτα εποχής, αχλάδι, βερίκοκο, κεράσια, σταφύλια, ακτινίδια κ.λ.π. ή κονσέρβα κομπόστα βερίκοκο, ανανά, κοκτέιλ φρούτων, ή σε συνδιασμό φρέσκων φρούτων με κομπόστα. Ότι σας αρέσει και ότι έχετε στο σπίτι.

Οδηγίες:
Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το ζελέ όπως μας λέει η συνταγή, αφήνουμε να κρυώσει καλά. τυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σχετικά σφιχτή κρέμα, όχι σαντιγί. Ρίχνουμε το μισό υγρό κρύο ζελέ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την βάση τάρτας, (βλέπε συνταγή) σε μια πιατέλα, αναμιγνύουμε το νερό με το χυμό και βρέχουμε με πινέλο καλά την τάρτα. Ρίχνουμε πάνω την κρέμα, την βάζουμε στο ψυγείο ώσπου να ετοιμάσουμε τα φρούτα. Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες ή και κομματάκια αν δεν έχουμε σταφύλια. Στρώνουμε τα φρούτα πάνω στην κρέμα, γύρω-γύρω τις φέτες και στη μέση τα κομματάκια ή τα σταφύλια. Ή αν χρησιμοποιήσαμε κομπόστα κοκτέιλ φρούτων. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζελέ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει και να σφίξει η κρέμα και το ζελέ καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα:
Για καλύτερη ομορφάδα, που λέμε στη Ζάκυνθο, τις φέτες γύρω-γύρω στην τάρτα τις βάζουμε οριζοντίως λοξές καρφωτές σαν να κάνουμε ένα τοίχωμα γύρω στην τάρτα, και στο κέντρο πάντα τα κομματάκια φρούτων ή σταφύλια, η κοκτέιλ φρούτων κομπόστας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF