Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό κάστανο

Η παράδοση στο παγωτό συνεχίζεται. Τώρα νέα γεύση παγωτού, με κάστανο. Άλλη μία συνταγή μου γευστικού σπιτικού παγωτού. Τώρα που έρχεται η εποχή του κάστανου, φτιάξτε την κρέμα κάστανου, και έχετε την έτοιμη για το παγωτό. Η συνταγή είναι αποκλειστικά για το sintagespanos. 
Υλικά:
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ. ) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. φρέσκο γάλα πλήρες
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
300 γρμ. κρέμα κάστανο ( βλέπε συνταγή )
150 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1 κουτ. σ. μέλι

Οδηγίες:
1) Κτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός την κρέμα κάστανο) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα κάστανο, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

2) Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε με αυτην, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Γαρνίρουμε με γλυκό κάστανο, και σιρόπι σοκολάτας, ή με ότι άλλο θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από 1 - 2 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF