Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό Ανανάς

Μία νέα υπέροχη συνταγή μου, με γεύση ανανά. Δοκιμάστε αυτή την μοναδική γεύση. Η συνταγή είναι αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά:
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
150 γρμ. γάλα πλήρες φρέσκο, κρύο
250 γρμ. ανανά φρέσκο
50 γρμ. μέλι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τον ανανά και τον πολτοποιούμε στο μπλέντερ, ρίχνουμε το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρατηθεί κρύο.
Χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο μίξερ, στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε και τον πολτό ανανά, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά η κρέμα με τον ανανά.
Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε εκεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν όχι, το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες, και μετά το χτυπάτε για 3-4 λεπτά, και ξανά ανά 1 1/2 - 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Γαρνίρουμε με σιρόπι τις αρεσκείας μας, και με ότι άλλο θέλουμε φιστίκι, αμύγδαλο κ.λ.π. Αν θέλετε βάλτε σε ένα φαρδύ μπολ, η πιατάκι, μία φέτα ανανά, και από πάνω σερβίρετε μία μεγάλη μπάλα παγωτού, και σιρόπι βύσσινο.
Tips:
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης, -18 έως -20 C.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF