Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό ροδάκινο

Από φρέσκα υγιεινά ροδάκινα.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
180 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
300 γραμ. ώριμα καθαρισμένα ροδάκινα
50 γρμ. μέλι

Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τα κουκούτσια και την φλούδα, και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, ρίχνουμε το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρατηθεί κρύο.
Χτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός το ροδάκινο) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε και τον πολτό ροδάκινου, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά η κρέμα με το ροδάκινο.

Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε εκεί . Αν το βάλετε στην κατάψυξη, το χτυπάτε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Γαρνίρουμε με σιρόπι τις αρεσκείας μας, και με ότι άλλο θέλουμε φιστίκι, αμύγδαλο κ.λ.π.

Λίγα μυστικά ακόμα.
Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από 1 - 2 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF