Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Σοκολατάκι χουρμάς (γεμιστό)

 Υπέροχα, πρωτότυπα σπιτικά σοκολατάκια, με γεμιστούς χουρμάδες από διάφορους ξηρούς καρπούς. Μία συνταγή με απίθανη γεύση χουρμάς με καβουρδισμένο αμύγδαλο, ή με φιστίκι Αιγίνης, αλλά και με διάφορους ξηρούς καρπούς, Σοκολατάκια που θα ενθουσιάσουν εσάς, και τους καλεσμένους σας. Φανταστικά για τα Χριστούγεννα. Δοκιμάστε τα.
Υλικά: (ενδεικτική ποσότητα)
30 χουρμάδες
30 αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμέναή 15 αμύγδαλα, και μερικά φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα καλά από την λεπτή φλούδα τους
250 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο
1 κουτ. σ. σπορέλαιο καθαρό (αντιστοιχεί για 250 γρμ. κουβερτούρα)

Εκτέλεση:
Βάζετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι, και τα καβουρδίζετε για 5-6 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-170 βαθμούς. Ίσα-ίσα να αρχίσουν να παίρνουν ένα πολύ-πολύ ελαφρύ χρυσαφή χρώμα.
Μ' ένα μαχαιράκι χαρακώνετε έναν έναν τους χουρμάδες, και αφαιρείτε το κουκούτσι τους. Τους γεμίζετε με ένα αμύγδαλο, ή με δύο τρία φιστίκια Αιγίνης, και τους κλείνετε. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, σε θερμοκρασία όχι πάνω από 40-45 βαθμούς, και ρίχνετε το σπορέλαιο, ανακατεύετε απαλά.
Καρφόνωνετε έναν-έναν χουρμά με ένα καλαμάκι, ή ότι άλλο αιχμηρό μακρύ αντικείμενο έχετε, και τον βουτάτε στη κουβερτούρα. Αφήστε 1 δευτερόλεπτο να σουρώσει, και τοποθετήστε το προσεχτικά πάνω σε λεπτή σχάρα, (προτείνεται) ή σε λαδόκολλα αν δεν έχετε σχάρα, και αφήστε τα να κρυώσει η σοκολάτα και να σφίξει εντελώς. Διατηρήστε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Μυστικό:
Η ποσότητα της κουβερτούρας δεν είναι ακριβές, διότι παίζεται στο πόση θα καταναλώσετε με το βούτηγμα που θα κάνετε στα σοκολατάκια, ή το μέγεθος που θα έχουν οι χουρμάδες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους ξηρούς καρπούς, όπως πεκάν, Βραζιλιάνικα φιστίκια, κ.λ.π..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF