Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σάλτσα φράουλας

Εδώ σας έχω δύο συνταγές σάλτσας φράουλας, για πολλές χρήσεις. Η μία είναι παχύρρευστη, και η άλλη σταθερή. Ανάλογα με το που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε, επιλέξτε την κατάλληλη.

Υλικά:
250 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
3 κουτ. σ. άχνη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά την θέλετε)
1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλ. κονιάκ, η μία βανίλια

Εκτέλεση:
Πολτοποιoύμε ελαφρώς, όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. (αν θέλετε μπορείτε να χοντροκόψετε με μαχαίρι τις φράουλες) Βάζουμε τον πολτό σε ένα κατσαρολάκι, και μαγειρεύουμε για λίγο να απορροφηθούν τα υγρά, και να πήξει η σάλτσα.
Σάλτσα σταθερή. (Τύπου ζελέ)

Υλικά:
250 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
50 γρμ. ζάχαρη άχνη
30 γρμ. γλυκόζη
1/2 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
1 βανίλια
1 1/2 φύλλα ζελατίνα 3 γρμ.

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κρύο νερό την ζελατίνα να μουσκέψει καλά. Καθαρίζουμε, και χοντροκόβουμε τις φράουλες. Τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη, και το χυμό λεμονιού, και τοποθετούμε στη φωτιά να πάρουν μία βράση, Τις ξαφρίζουμε καλά, ρίχνουμε τη γλυκόζη, και την βανίλια, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα την ζελατίνα, αφού την στραγγίξουμε καλά με το χέρι. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνα και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Όταν την απλώσουμε σε κάποιο γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η σάλτσα.

Tips:
Η σάλτσα είναι με κομμάτια φράουλας. Αν την θέλετε κρεμώδες, απλά πολτοποιείστε καλά τις φράουλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF