Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Παξιμαδάκια αμυγδάλου βανίλιας

Η συνταγή είναι παραλλαγμένη με την δικιά μου πινελιά στην γεύση, και στα υλικά. Δοκιμάστε την.
Συνταγή για: 50 παξιμαδάκια περίπου

Υλικά:
230 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 ασπράδια από μεγάλα αυγά
200 γρμ. ζάχαρη.
130 γρμ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες, ή 2 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
2-3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου (προαιρετικά)
1 πρέζα αλάτι
λίγο Βούτυρο για τις φόρμες

Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ελαφρά 2 στενόμακρες φόρμες για κέικ μιας χρήσεως, 26 – 28 εκ. μήκος περίπου.

2. Αν δεν έχετε αμυγδαλόψιχα τριμμένη, βάζετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα, στο μούλτι με μία κουταλιά από την ζάχαρη, και τα κάνετε σκόνη.

3. Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ, μέχρι να αρχίσουν να σχηματίσουν μαλακές κορυφές. Προσθέτετε μία – μία κουταλιά την ζάχαρη, εξακολουθώντας το χτύπημα. Προσθέτετε και το ξύσμα λεμονιού και σταματάτε το χτύπημα. Αφαιρέστε τον κάδο από την βάση του μίξερ.

4. Προσθέτετε την αμυγδαλόσκονη, και το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μαρίζ, να αναμειχθούν τα υλικά. Αδειάστε το μείγμα στις φόρμες και στρώστε την επιφάνεια. Προσοχή, το μείγμα δεν θα υπερβαίνει τα 4 εκ. ύψος.

5. Ψήνετε το μείγμα για 30 περίπου λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο, και το αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσει, 8-10 λεπτά. Το ξεφορμάρετε, και το βάζετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει αρκετά. Με κοφτερό μαχαίρι το κόβετε προσεχτικά σε φέτες 1 έως 1,5 εκ.

6. Απλώστε τα παξιμαδάκια στο ταψί και ξαναβάλτε τα στο φούρνο για 15 λεπτά. Στη μέση του ψησίματος περίπου, τα βγάζετε, τα γυρίζετε από την άλλη μεριά, και τα ξαναβάζετε στο φούρνο. Όταν ροδίσουν, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. Φυλάξτε τα σε αεροστεγές κουτί, σε ξηρό μέρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF