Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κέικ καρύδας

Μοσχομυροδάτο κέικ με φρεσκοτριμμένη καρύδα, και γάλα καρύδας. Μία υπέροχη συνταγή με την δική μου φυσικά πινελιά...
Υλικά:
1 μέτρια καρύδα
5 αυγά
1/2 ποτήρι από το γάλα της καρύδας, (αν δεν φτάνει, όσο έχουμε..)
700 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου...
230 γρμ. βούτυρο μαλακό
300 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση:
Με ένα τιρμπουσόν ανοίγουμε 2 τρύπες στην καρύδα, και αδειάζουμε το γάλα της.
Κατόπιν την σπάμε με ένα σφυρί, και της αφαιρούμε το τσόφλι. Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα μήλα, πατάτες, κ.λ.π. αφαιρούμε καλά την φλούδα, ώστε να μείνει η λευκή ψίχα. Την κόβουμε κομμάτια, την βάζουμε στο μπλέντερ, και την ψιλοκόβουμε αρκετά καλά. Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη, και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. Προσθέτουμε την καρύδα, και το χυμό, και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Ρίχνουμε το βούτυρο, αφού πρώτα το έχουμε λιώσει καλά με ένα πιρούνι, προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο-λίγο κοσκινισμένο με το μπέικιν, και ανακατεύουμε καλά-καλά με την σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Θέλουμε να έχουμε ένα σχετικά αρκετά παχύρρευστο μείγμα, (όπως το κέικ) οπότε και κανονίζουμε το αλεύρι, ανάλογα και με το πόσο γάλα καρύδας έχουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ, με τσέρκι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. για 40-50 λεπτά περίπου, να ψηθεί, και να πάρει ένα χρυσόχρωμο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει, και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε ζάχαρη άχνη, ή τριμμένη καρύδα. Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF