Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Σοκολατάκια με βερίκοκο

Σπιτικά σοκολατάκια με βερίκοκο γεμιστό με ολόκληρο αμύγδαλο!! Μία καταπληκτική συνταγή για τα Χριστούγεννα, αλλά και για καθημερινό κέρασμα. 
Υλικά:
20 – 25 βερίκοκα ξερά χωρίς κουκούτσι
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% - 55% κακάο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Ανάλογα αμύγδαλα άσπρα, χωρίς φλούδα

Εκτέλεση:
Παίρνετε ένα - ένα τα βερίκοκα και βάζετε μέσα από ένα αμύγδαλο στη θέση που υπήρχε το κουκούτσι.
Σπάτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνετε σε μπαιν μαρί, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά. Την κρατάτε σε θερμοκρασία 40-45 βαθμούς, και ρίχνετε 3 - 4 βερίκοκα. Τα γυρίζετε να τυλιχτούν ολόγυρα με σοκολάτα και με ένα πιρούνι τα βάζετε πάνω σε λαδόχαρτο. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα αφήνετε στο λαδόχαρτο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα καλά και στη συνέχεια φυλάξτε τα σοκολατάκια αεροστεγώς σε δροσερό μέρος.

Tips: 
Σοκολατάκια μπορείτε να κάνετε και με άλλα υλικά, π.χ. με καβουρδισμένους και ξεφλουδισμένους ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια, τους οποίους ρίχνετε μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύετε καλά και με ένα κουταλάκι αδειάζεται λίγη ποσότητα πάνω στο λαδόχαρτο, (το μέγεθος το κανονίζετε εσείς).
 Επίσης γίνονται εξαιρετικά και με αποξηραμένα δαμάσκηνα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, με, ή χωρίς αμύγδαλο. Αν θέλετε τα στολίζετε με λευκή λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα, η χρωματιστή τρούφα σοκολάτας. (Πριν σφίξουν, για να κολλήσει η τρούφα)
Συμβουλή:
Σε ψηλότερη θερμοκρασία από 40-45C η κουβερτούρα, δεν θα γυαλίζουν τα σοκολατάκια. Γιαυτό κρατάτε την κουβερτούρα πάνω από Μπαιν Μαρί σε χαμηλή φωτιά για να συντηρείτε την θερμοκρασία σταθερή.
Μπορείτε να βάλετε την κατσαρόλα με την κουβερτούρα πάνω σε μία χαμηλή σχάρα, και από κάτω να ανάψετε ένα δύο ρεσώ... Καλή επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF