Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παγωτό πραλίνας φουντουκιού

Είναι ένα σπιτικό υπέροχο εύκολο παγωτό με βάση το γάλα, χωρίς αυγά, δοκιμασμένο. Είναι βασική συνταγή με γεύση πραλίνας φουντουκιού. Απλά δοκιμάστε το!!
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμικρασία δωματίου
280 γραμ. γάλα φρέσκο κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
4 κουτ. σ. πραλίνα φουντουκιού
2 κουτ. σ. ψιλοκομένο φουντούκι (όχι σκόνη)
50 γρμ. μέλι

Οδηγίες:
Κτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός το ψιλοκομένο φουντούκι, και την πραλίνα φουντουκιού) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Ρίχνουμε το μέλι στη πραλίνα φουντουκιού ανακατεύουμε, και την ρίχνουμε στο παγωτό, ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν τα υλικά.

Άν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε το ψιλοκομένο φουντούκι λίγο πρίν τελειώσουμε το πάγωμα. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και το ρίχνουμε στο τελευταίο κτύπημα.
Λίγα μυστικά ακόμα.
Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από 1 - 2 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF