Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Διπλή μπουγάτσα, με κρέμα και δυο σοκολάτες!! Panos

Μετά από την καταπληκτική μπουγάτσα κρέμα-σοκολάτα, τώρα και σε ατομική μπουγάτσα με δύο κρέμες, κρέμα βανίλια - κρέμα σοκολάτα, και έξτρα σοκολάτα!! Με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα που έχουν λιώσει με το ψήσιμο, για πιο πολύ... σοκόλαση!!!
Δοκιμάστε την και πιστέψτε με... θα κολαστείτε σίγουρα.
Προσοχή!! η συνταγή δεν συνιστάται σε άτομα που επιθυμούν να πάνε στον παράδεισο.
:-) :-)
Υλικά για 8 ατομικές μπουγάτσες:
24 φύλλα κρούστας, (2 πακέτα)
200 γρμ. περίπου βούτυρο γάλακτος, λιωμένο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)

Για την κρέμα:
1400 γρμ. γάλα φρέσκο, πλήρες
90 γρμ. βούτυρο γάλακτος, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
155 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
220 γρμ. ζάχαρη
2 αυγά μεγάλα
4 κρόκους αυγών
1 φρέσκια βανίλια, φασόλι
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
ξύσμα από 1/4 πορτοκάλι

Για την κρέμα σοκολάτας:
850 γρμ από την παραπάνω κρέμα βαίλιας
150 γρμ. μαύρη κουβερτούρα Nestle, ψιλοκομμένη
200 γρμ. κουβερτούρα γάλακτος Nestle, κομμένη κομματάκια (1 κουβερτούρα)
50 γρμ. γάλα ζεστό

Για το γαρνίρισμα:
ζάχαρη άχνη, και ξύσμα σοκολάτας
ή σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής:
1. Σχίζουμε την βανίλια στη μέση, και ρίχνουμε τα σποράκια και το φασολάκι στο γάλα, και τη ζάχαρη. Το βάζουμε στη φωτιά, να αρχίσει να βράζει, ανακατεύοντας λίγο να λιώσει η ζάχαρη.
2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, και σοτάρουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
3. Ρίχνουμε το καυτό γάλα ανακατεύοντας ζωηρά, και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει καλά η κρέμα. Περίπου 5 λεπτά.
4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το φασολάκι βανίλιας, και αφήνουμε την κρέμα 5 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία, ανακατεύοντας μια δυο φορές, για να μην πιάσει κρούστα.
5. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τους κρόκους, και το αλάτι, και τα ρίχνουμε στη κρέμα, ανακατεύοντας πολύ καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν, αλλά και να μην μας ψηθούν οι κρόκοι.
6. Βάζουμε σε ένα μπολ 850 γρμ. κρέμα. Στην υπόλοιπη ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε, και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτει επάνω στην κρέμα, για να μην πιάσει κρούστα, και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
7. Στα 850 γρμ. κρέμα, ρίχνουμε τα 150 γρμ. ψιλοκομμένη μαύρη κουβερτούρα, και τα 50 γρμ. ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη όπως και την άλλη κρέμα, και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
8. Κόβουμε την κουβερτούρα σε τετράγωνα κομματάκια, εκεί που είναι χωρισμένα.
9.
Βάζουμε επάνω στον πάγκο μας ένα φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε, και το διπλώνουμε στα τρία, έχοντας ένα κομμάτι 17x37 εκ. (Το φύλο ολόκληρο είναι 50x37 εκ. περίπου)
10. Παίρνουμε άλλο ένα φύλλο, και το κόβουμε στα τρία, φτιάχνοντας 3 κομμάτια 17x37 εκ.
11. Παίρνουμε ένα τρίτο φύλλο, το απλώνουμε στο πάγκο μας, και τοποθετούμε το φύλλο που διπλώσαμε στα τρία, 10 - 12 εκ. μέσα, από την άκρη. Δηλαδή αφήνουμε ένα κενό 10 - 12 εκ. στην άκρη του απλωμένου φύλλου.
12. Απλώνουμε λίγη κρέμα βανίλιας στο κέντρο, 3 καλές κουταλιές περίπου, και επάνω στο σημείο που βάλαμε το διπλωμένο φύλλο, ώστε να καλύψουμε 8 εκ. πλάτους του διπλωμένου φύλλου, και 14-15 εκ. το πολύ κατά μήκος, φτιάχνοντας έτσι μια στρώση κρέμας 8x14 εκ. περίπου, αλλά όχι μεγαλύτερη.
13. Τοποθετούμε από πάνω στην κρέμα δύο από τα κομμένα φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε και τα δύο, και απλώνουμε απαλά επάνω μια στρώση κρέμας σοκολάτας, 3 καλές κουταλιές περίπου, στο ίδιο πλάτος και μήκος, με την κρέμα βανίλιας.
14. Τοποθετούμε από πάνω, και στη μέση της κρέμας, 5 κομματάκια κουβερτούρα το ένα κοντά στο άλλο κατά μήκος, και σκεπάζουμε με το ένα κομμάτι φύλλο που μας έμεινε από τα κομμένα τρία κομμάτια, και το βουτυρώνουμε.
15. Αλείφουμε με βούτυρο όλο το υπόλοιπο φύλλο, και διπλώνουμε τώρα την πλευρά με τα 10 εκ. που αφήσαμε κενό, προς τα πάνω στην κρέμα, ώστε να την σκεπάσουμε.
17. Κατόπιν διπλώνουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο προς τα πάνω στην κρέμα. (σαν φάκελο)
16. Τέλος διπλώνουμε ξανά, και ξανά, το φύλλο μαζί με την γέμιση σαν φάκελο, τόσες φορές, ώσπου να τελειώσει το φύλλο. (Λογικά άλλες τρεις φορές). Πριν ολοκληρώσουμε το τελευταίο τύλιγμα, βουτυρώνουμε την άκρη του φύλλου, ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν φτιάξαμε ένα φάκελο 8x14 εκ. και όχι μεγαλύτερο, διότι το αποτέλεσμα θα είναι ογκώδες. Προσοχή, το τύλιγμα πρέπει να γίνει πλακέ, και όχι ρολό... 
17. Με την βοήθεια μιας φαρδιάς σπάτουλας, το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, με το τύλιγμα προς τα κάτω. Προσεχτικά να μην μας σπάσει το φύλλο, διότι έχει πλέον μαλακώσει με το βουτύρωμα. Αλείφουμε με βούτυρο και την επιφάνεια κάθε μπουγάτσας καλά, και ολοκληρώνουμε με την ίδια διαδικασία και τα υπόλοιπα υλικά, φτιάχνοντας έτσι 8 μπουγάτσες.
18. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 C. βαθμούς στη μεσαία σχάρα, ώσπου να ροδίσει καλά το φύλλο, για 35-40' λεπτά περίπου.
Σερβίρισμα:
1. Βάζουμε μια μπουγάτσα σε πιατάκι, την χαρακώνουμε με δυο βαθιές μαχαιριές για ντεκόρ, και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, και λίγο ξύσμα σοκολάτας, ή άχνη ζάχαρη και σιρόπι σοκολάτας.
2. Σερβίρονται καλύτερα φρέσκες, και καυτές, που είναι τραγανό το φύλλο. Μπορούμε όμως να τις ζεστάνουμε ξανά σε καυτό φούρνο για 2-3 λεπτά, αλλά χάνει λίγο το φύλλο την τραγανή του υφή.
Καλή επιτυχία!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF