Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Cupcakes Dulce de leche

Μια ακόμα καταπληκτική συνταγή με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Cupcakes, γαρνιρισμένα με κρέμα dulce de leche, και σάλτσα dulce de leche. Ένα γλύκισμα για όλους, και για όλες τις ώρες. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για τα Cupcakes. (12 κομμάτια): 
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

330 γρμ. γάλα φρέσκο
200 γρμ. καστανή ζάχαρη
100 γρμ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουτ. γλ. σόδα
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
2 βανίλιες
3 μεγάλα αυγά
80 γρμ. σταγόνες κουβερτούρα
100 γρμ. κάσιους ψιλοκομμένα στο μούλτι

Για την επικάλυψη, κρέμα dulce de leche:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα το οποίο θα το καραμελώσουμε, (dulce de leche)

180 γρμ. dulce de leche
230 γρμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
100 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
400 γρμ. ζάχαρη άχνη

Για γαρνίρισμα:
2 κουτ. σ. dulce de leche
1 κουτ. σ. γάλα
λίγα κάσιους, ή φιστίκια Αιγίνης  χοντροκομμένα.
Εκτέλεση:

Cupcakes:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, και τις βανίλιες.
3. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, περίπου 3 λεπτά.
4. Προσθέτουμε το ένα αυγό, μόλις το απορροφήσει, ρίχνουμε το επόμενο αυγό, χτυπάμε, και ξανά το ίδιο με το τρίτο αυγό.
5. Προσθέτουμε το μισό από το μίγμα αλευριού, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα αλευριού, και χτυπάμε πάντα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν.
6. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, και τα ψιλοκομμένα κάσιους, και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για μάφινς, ή φορμάκια για κουπ κέικ, και μισογεμίζουμε με το μίγμα. Τα 2/3. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μέσα στις θήκες χαρτάκια για cupcakes, και να μην τις βουτυρώσουμε.
8. Ψήνουμε για 18 έως 20 λεπτά, να πάρουν ένα απαλό χρώμα. Αφαιρούμε από το φούρνο, και τοποθετούμε τα cupcakes πάνω σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς. Κατόπιν τα ξεφορμάρουμε.

Επικάλυψη, κρέμα dulce de leche:
1. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το κουτί σφραγισμένο, με το ζαχαρούχο γάλα, και σκεπάζουμε καλά με νερό.
2. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά, και βράζουμε για 2 1/2 με 3 ώρες. Συμπληρώνουμε όταν χρειάζεται με ζεστό νερό. Πρέπει να είναι πάντα σκεπασμένο το κουτί. Το βγάζουμε από το νερό, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Προσοχή!! δεν το ανοίγουμε ζεστό.
Μπορούμε να το έχουμε έτοιμο από την προηγούμενη μέρα, ή και από μέρες ενωρίτερα. Δεν χαλάει.
3. Βάζουμε το τυρί κρέμα στο κάδο του μίξερ, και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για μισό λεπτό να μαλακώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα 180 γρμ. dulce de leche, και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
4. Προσθέτουμε το αλάτι και ζάχαρη άχνη, και χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να αφρατέψει. 5. Γεμίζουμε μια σακούλα του κορνέ, και βάζουμε μια καλή δόση κρέμας επάνω σε κάθε cupcake.
Ολοκλήρωση, γαρνίρισμα:
1. Θερμαίνουμε τις δύο κουταλιές dulce de leche με το γάλα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ρευστοποιηθεί. 2. 2. Με ένα κουταλάκι ραντίζουμε τα cupcakes επάνω στην κρέμα dulce de leche, και πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
3. Τοποθετούμε τα cupcakes στο ψυγείο για μια ώρα περίπου, να παγώσει η κρέμα ελαφρώς.

Καταναλώστε τα cupcakes εντός δύο ημερών. Διαφορετικά σκεπάστε τα με μεμβράνη, και τοποθετήστε τα στο ψυγείο. Βγάλτε τα από το ψυγείο μια ώρα πριν τα σερβίρετε, να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.


5 σχόλια:

  1. Εντάξει,φοβερή ιδέα!Θα τα δοκιμάσω όσο πιο γρήγορα γίνεται!Απλά,κατά τη γνώμη μου πάντα, θα ήταν πιο ωραίο εάν βάζατε τις δικές σας φωτογραφίες για να δούμε κι εμείς πως σας βγήκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο...και ζητάω συγνώμη για αυτο... Αλλα να ξέρετε ένα μυστικό μουι, πολλές συνταγές μου τις συγγράφω και τις ανεβάζω στο site μου χωρίς να τις έχω εκτελέσει... διότι είμαι σύγουρος ότι είναι πετυχιμένη η συνταγή. Δηλαδήν μαφινς ή κουπ κέικς έχω φτιάξει πολλές φορές, και πολλές συνταγές, οπότε ξέρω ότι θα πετύχει. Το ίδιο και στα ταρτάκια, στις τούρτες, κ.λ.π.. Απλά αλάζω λίγο την συνταγή, προσθέτω γεύσεις, η κάποια άλλα υλικά, και έτσι φτιάχνω κάτι διαφορετικό. Η βάση είναι μια. Δεν προλαβαίνω να φτιάχνω όλες τις συνταγές... Και έτσι δεν έχω σε όλες φωτογραφίες μου. Μόλις την φτιάχνω την κάθε συνταγή, ανεβάζω και φωτο. Σύντομα λυπόν θα έχω και σε αυτήν.

      Διαγραφή
    2. Εμένα να συγχωρείτε,δεν το γνώριζα αυτό!Έχετε ένα όμορφο ιστολόγιο με υπέροχες και ενδιαφέρουσες συνταγές!Ανυπομονώ για τις επόμενες αναρτήσεις σας!

      Διαγραφή
    3. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο. Απότι μπορώ βέβαια... Δεν είμαι και επαγγελματίας, αρκετό μεράκι μόνο έχω. : )

      Διαγραφή
    4. Και πιστεύω πως το αποτέλεσμα σας δικαιώνει!

      Διαγραφή

Print this page

Print Friendly and PDF