Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Παγωτό oreo-σοκολάτα

Φυσικά και δεν θα παρέλυπτα να φτιάξω και παγωτό σοκολάτα με μπισκότα oreo. Μία γεύση που αρέσει σε όλους, σοκολάτα. Τώρα και σε γεύση oreo σοκολάτα, με μπισκότα oreo με γέμιση κρέμας σοκολάτας, και κομμάτια μπισκότου. Η συνέχεια στον... ουρανίσκο σας.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
30 γρμ. μέλι
150 γρμ. μπισκότα oreo, με γέμιση κρέμα σοκολάτας, ψιλοθρυμματισμένα
20 γρμ. άγλυκο κακάο σκόνη
80 γρμ. γάλα ζεστό

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε την γέμιση από τα μπισκότα, (δεν την πετάμε) και τα ψιλοθρυμματίζουμε. (Όχι σκόνη)
Ζεσταίνουμε τα 80 γρμ. γάλα, και ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας που αφαιρέσαμε από τα μπισκότα, και το κακάο. Δουλεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν, και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Χτυπάμε όλα τα υλικά βάσης στο μίξερ, και το μείγμα κρέμας μπισκότου-κακάο, (εκτός τα θρυμματισμένα μπισκότα), στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15-20 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη αφράτη κρέμα.
Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, και λίγο πριν το τέλος, ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα oreo, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα oreo, και ανακατεύουμε.
Σερβίρεται με χοντροκομμένο μπισκότο oreo, και σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης για παγωτό, -18 έως -20 C. βαθμούς.

Φτιάχνει: 1250 γρμ. παγωτό περίπου.

Σημείωση:
Αν το θέλετε σε πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, και έντονο χρώμα, προσθέστε περισσότερο κακάο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF